Debatten rundt utformingen av nye Trondheim Spektrum går for fullt blant politikerne i Trondheim.

Under formannskapsmøtet tirsdag kom det imidlertid et helt nytt innspill i debatten fra Miljøpartiet de grønne.

- Det er et stort anlegg med en stor takflate. Vi vil derfor foreslå at takflata utvikles til en solcellepark, sa Hilde Opoku (MDG) under møtet.

- På sin plass

Forslaget fikk flertall med åtte stemmer i formannskapet, og vil dermed bli tatt med videre i planleggingen av utbyggingen. Med det kan Trondheim få Norges største solcellepark.

Opoku sier til Adresseavisen at det vil være en viktig satsing når kommunen skal se på både bruk og produksjon av energi.

LES OGSÅ (Pluss): Slik blir den nye storhallen på Øya

- Det er på sin plass at også Trondheim tar i bruk den teknologien som er utviklet innen solceller, slår politikeren fast.

Vil dekke hele taket

Hovedønsket til partiet er å kunne dekke hele taket på nye Spektrum med en solcellepark. Hvis ønsket blir realisert, vil den i så fall bli Norges største av sitt slag.

- På den måten vil vi kunne dekke Spektrums energibehov, men også levere strøm til nettet og Trondheims innbyggere, forklarer Opoku.

Tett samarbeid

Hun ser for seg et tett samarbeid med forskningsmiljøene både i Enova og Sintef under utviklingen av planene, og beskriver ønsket som en viktig pilot for Trondheim.

- Vi håper å kunne åpne dette samtidig som nye Spektrum åpner, og at vi på den måten kan levere energi fra solcelleparken fra første dag, sier politikeren.