Like over midnatt natt til mandag rykket nødetatene ut til melding om brann i en buss ved Bjørndalsbrua i Trondheim. Da nødetatene kom frem til stedet viste det seg å være falsk alarm.

- Motoren i bussen har rett og slett begynte å koke, opplyste politiets innsatsleder Roger Mogstad på stedet.

Snart skal superbusser gi bedre kollektivtilbud i Trondheim. Les mer om planene AtB har for kollektivtilbudet i Stor-Trondheim i årene 2018–2028. (PLUSS)

Kjølesystemet streiket

Det var flere passasjerer i bussen da hendelsen inntraff. Disse ble sluppet av bussen, og tok seg ifølge Mogstad hjem for egen maskin.

Politiets operasjonssentral melder på Twitter at dette var den tredje bussen som fikk problemer med kjølesystemet søndag.

Ifølge regionsdirektør Jon Olav Sætertrø i Nettbuss var det ikke kulde som var årsaken til at bussen fikk problemer ved Bjørndalsbrua.

- Her var det en slange i kjølesystemet som hadde gått av, sier Sætertrø.

Kan få problemer i kulda

AtB bruker Nettbuss, Trønderbilene og Tide buss som operatører i Trondheim.

Sætertrø kjenner ikke til tilfeller der Nettbuss har hatt problemer på grunn av kulde det siste døgnet, men at overgangen til kald vinter kan være en utfordring, vet han av erfaring.

- Kjølesystemet på bussene må følges opp, og når det slår om til kulde må man følge opp litt ekstra. Dette gjelder spesielt busser som har stått parkert noen dager i jula. Det er et komplisert kjølesystem som skal varme opp bussen. Siden og det kan skje feil når det er snakk om et så omfattende system, sier Sætertrø.

Noen bussjåfører er ekstra serviceinnstilt. I november tok bussjåfør Niels saken i egne hender da seks år gamle Åsmund ikke ville reise fra pappaen sin. Her kan du lese den fine historien.

Han har ikke fått meldinger om noen problemer mandag.

- Min oppfatning er at trafikken hos oss går som normalt i dag.