- På grunn av at E6 er sperret i Storlerbakken er det nå sammenhengende kø fra Klett til Heimdal sentrum, skriver politiet i Sør-Trøndelag på Twitter ved 13.-tiden lørdag.

De anslår kjøretiden til mellom 25 og 30 minutter på den fem kilometer lange strekningen.

Fullstendig kaos

Svein Barø fra Orkanger er en av dem som stamper i kø ved 13.20-tiden.

- Det er fullstendig kaos. Jeg har stått i kø i snart 25 minutter på veien mellom Klett og Heimdal. Det går veldig sakte, og i perioder er det helt stopp. De siste fem minuttene har jeg stått helt i ro, forteller Barø.

Han antar at det er lysreguleringene i Heimdal sentrum som fører til at trafikken går så sakte.

- Det burde vært dirigering av trafikken andre retninger, slik at noen også kunne kjørt over Rødde, mener Barø.

Politiet skriver på Twitter at alternativ rute til E6 og Heimdalsveien er fra Melhus og til Torgårdssletta. Også veien om Byneset kan være et alternativ til å bli stående i køen mellom Klett og Heimdal.

Senker veien

Årsaken til at E6 er stengt er byggingen av ny jernbanebru i forbindelse med ny firefelts E6. Veibanen i Storlersbakken skal senkes ned mot 50 cm for at tungbiltrafikken skal ha tilstrekkelig plass til å plassere under brua. Dette arbeidet gjøres nå i helga, og E6 mellom Klett og Sandmoen vil derfor være stengt frem til søndag klokken 15.

Ved Klettkrysset styres trafikken til Heimdalsvegen eller til Byneset. Foto: Frank Lervik
Det ble lange køer gjennom Heimdal sentrum lørdag formiddag som følge av at E6 ble stengt. Politiet anbefaler bilister alternative å kjøre alternative ruter. Foto: Frank Lervik
Mange valgte omkjøring mellom Melhus og Sandmoen, via Rødde. Foto: Frank Lervik