En person ble natt til søndag knivstukket flere ganger i Øvre Møllenberg gate i Trondheim. Politiet fikk inn melding klokken 02.17.

- De opplysningene vi har er at vedkommende har knivstikk i bein og på overkropp, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt.

Ble lagt på operasjonsbordet

Offeret ble kjørt rett til St. Olavs Hospital der han ble lagt på operasjonsbordet. St. Olavs Hospital opplyser i en pressemelding like før klokken fem at mannen slapp fra hendelsen med moderate skader. Tilstanden er stabil.

Politiet satte umiddelbart inn store ressurser på å få tak i gjerningsmannen.

- Vi har brukt mye ressurser på saken og nøstet i det vi har kunnet. Det har vært snakk om vitneobservasjoner, spor og kunnskap innad i politiet. Klokken 04.00 kunne vi pågripe gjerningsmannen, etter godt politiarbeid, litt sør for byen, sier Aaslund.

Blokk sperret av

Politiet var natt til søndag på adressen med flere patruljer, og et område utenfor en blokk ble sperret av. Det var tydelige blodspor ved inngangspartiet i blokka. Like over klokken fem søndag morgen ankom to kriminalteknikere fra politiet stedet. Sperringene ble da opphevet.

- Vi er ikke helt sikre på hvor åstedet er, men antar at det er inne i første etasje i en blokk her i Øvre Møllenberg gate, sier innsatsleder Ole Petter Ustad.

Politiet hadde tidlig en indikasjon på hvem som var gjerningspersonen. Dette skyldtes ifølge Ustad informasjon som fremkom gjennom etterforskningen. Flere vitner var natt til søndag inne til avhør.

Begge de involverte er menn i 20-årene og er hjemmehørende i Trondheim.

Politiet brukte mye ressurser i søket etter gjerningspersonen. Foto: Jonas Bjørkli
Området foran blokka ble sperret av i løpet av natta, men ble frigjort da kriminalteknikerne kom til stedet. Foto: Jonas Bjørkli
Politiet hadde vakthold både inni og utafor blokka i påvente av kriminalteknikere. Foto: JOnas Bjørkli