Onsdag må kvinnen på 28 år møte i Sør-Trøndelag tingrett.

Hun er tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, jf. forskrift om fremmedartede dyr, hvor det fremgår at det er forbudt å holde krypdyr i fangenskap.

Syntes synd på slangene

Kvinnen har forklart at hun hadde vært på besøk hos noen og der sett de 12 slangene. Hun syntes synd på dem og mente de ikke ble tatt godt nok vare på. Derfor tok hun like godt med seg slangene. Meningen var å overlevere huggormene til Mattilsynet eller Viltnemnda.

Men før hun kom så langt, kom politiet på døra. Ifølge politiadvokat Heidi Melø ble slangene overlevert Mattilsynet. Der får Adresseavisen opplyst at når det dreier seg om eksotiske dyr, blir de vanligvis avlivet. Men når det tas beslag i norske dyr som huggorm, kan de bli satt ut i naturen. Det er uklart hva som skjedde i denne saken. En eventuell avgjørelse tas av Miljødirektoratet.

Stjal brev fra postkasser

Det ble ikke tatt bilder da politiet beslagla de 12 slangene i august 2014. Det beklager Melø, som er aktor i straffesaken. På hvilken måte huggormene havnet i den første leiligheten, skal så langt ikke være brakt på det rene.

28-åringen er også tiltalt for at hun like før jul i 2014, på flere adresser på Bakklandet, Midtbyen og Ranheim, stjal til sammen 30 brev fra postkasser.

Fant amfetamin på bopel

Videre må hun svare for at hun ved to anledninger oppbevarte amfetamin og narkotiske tabletter på bopel. Og i juli 2014 skal hun ha banet seg adgang til Studentersamfundet. Hun kom seg inn ved å skjære over ledningen til kortleseren på døra.

Melø bekrefter at tiltalte er kjent av politiet fra før. Kvinnens forsvarer, advokat Terje Engebretsen, sier at klienten nekter straffskyld. Overfor politiet har hun stort sett nektet å forklare seg. Aktor har ikke tatt stilling til straffepåstanden.

Huggorm: I et glassbur i en leilighet på Møllenberg fant politiet 12 huggormer. Beboeren hadde tatt med seg slangene fra en annen leilighet. Foto: Jens Petter Søraa, Adresseavisen