Tre hundefeller er nå plassert ut i Bymarka med tørrfisk og tunfisk som åte. I tillegg står tre observasjonskamera ute. Håpet er at Bowie lar seg lokke inn i fella som har sms-varsling.

- Jeg har fortsatt håp, men håpet svinner. Han har vært borte i 38 dager nå. Det er mye som kan ha skjedd. Men det er bikkjer som har vært borte mange dager, og kommet til rette, sier Thuve.

Gikk manngard

Sist helg deltok over hundre personer i en storstilt leteaksjon rundt Granåsen etter engelsksetteren Bowie som forsvant etter en tur 8. desember.

Til tross for at gradestokken viste 17 minusgrader, stilte folk opp i hopetall for å lete etter hunden. Det førte til at Thuve fikk et par tilbakemeldinger fra personer som hadde observert den fem år gamle hunden.

Marte Alstad lå ute i telt ved Leirsjøen, og hun er overbevist om at hun så Bowie søndag morgen.

- Jeg lyste med lommelykt og fikk øye på det jeg er overbevist om at var en hund, fortalte Alstad til Adressa.no

- Jeg er rimelig sikker på observasjonene som ble gjort sist lørdag og på mandag, sier Thuve.

Nå er det gått fire dager uten nye observasjoner.

- Det har ikke vært noe nytt. Han er fortsatt på frifot, sier Thuve.

Leter hver dag

Selv har han vært ute hver dag siden Bowie forsvant. Han kjører for det meste rundt i bil, for å rekke over mest mulig. Det er i områdene rundt Rønningen, Vådan og Leirsjøen observasjonene er gjort.

- Det har vært leting fra morgen til kveld. Det er klart du blir litt utmattet. Men jeg håper hvert minutt at jeg skal finne han, sier Thuve.

- Ha hundene i bånd

Fredag ettermiddag la han ut åte i to nye feller. Nå ber han innstendig om at hundeeiere som er på tur i Bymarka, har hundene sine i bånd.

- Vi ønsker ikke at noen andre hunder skal gå i disse fellene, derfor er det viktig at de har bikkjene sine i bånd, sier Thuve.

Det er meldt snø i helga, og dermed kan det bli sporsnø. Da er det også en fordel at ingen andre hunder går løs i Bymarka.

Thuve får daglig mange henvendelser både på Facebook, telefon og mail. Han er glad for at folk er engasjert, men ønsker ingen organisert leteaksjon.

- Men folk må selvsagt gjerne gå på tur, og melde fra hvis de gjør noen observasjoner, sier Thuve.

Hundeeier Jan Petter Thuve er ute hver dag for å lete etter hunden Bowie. Foto: Vegard Eggen
Mer enn 100 personer deltok i leteaksjonen etter Bowie sist helg. Foto: Vegard Eggen