I Sørbruvegen på Heimdal sliter Odd Jomar Hov med både influensa og snørydding. Det er andre gang han er ute med snøskuffa denne dagen.

SE VIDEO AV ODD JOMARS SNØRYDDETEKNIKK I VIDEOEN OVER

- Jeg er tidlig oppe for å sjekke forholdene. Det har som regel kommet en brøytekant. Så måker jeg så fruen får kommet seg ut med bilen. Etter jobb er det som regel kommet en ny brøytekant, og da må man ta den også. Med influensa og feber i kroppen er man jo svett allerede før man begynner, sukker Hov.

- Vi er i «vegvesenet» begge to

Han er ikke bare blid for at kommunens mannskaper stadig vekk legger igjen store snømengder i innkjørselen hans.

- Når brøyteren kommer med klappvingen sin og ser denne store innkjørselen, virker det som han tenker at her er det greit å legge igjen masse snø. Så må jeg ta det enda en gang. Det er synd at brøyteren ikke skjønner at vi egentlig jobber i «vegvesenet» begge to på slike dager. Det ergrer meg litt, sier Hov.

Skjønner frustrasjonen

I Trondheim bydrift jobbes det i disse dager på spreng for å holde veier fremkommelige.

- Når det snør så mye som nå, må vi prioritere veier og fortau. Jeg skjønner imidlertid frustrasjonen enkelte føler når innkjørslene deres stadig vekk blir fylt opp av snø. Men vi må først og fremst sørge for at kommunale veier er fremkommelige. Det kommer jo alle til gode, sier avdelingsleder Randi Sesseng Aas.

Les også: - Må regne med at det tar tid før småveiene blir brøytet

- Brøytekanter blir det

Slik det er nå er det ikke mulig å unngå at enkelte får innkjørslene sine gjenbrøytet hevder avdelingslederen.

- Brøytekanter blir det uansett. Sjåførene våre skal vise hensyn så langt de kan. Men sjåførene er forskjellig, og utstyret de bruker er forskjellig. Enkelte kan jo i større grad styre snøen dit de vil, forklarer Sesseng.

Huseiers ansvar

Hun henviser samtidig til politivedtektene for Trondheim kommune. Der står det blant annet:

«Eier av hus eller grunn mot offentlig sted i tettbygd strøk plikter etter snøfall og takras å rydde fortau og gang- og sykkelveg utenfor eiendommen for snø og is....Snø eller is fra gårdsplass, tomt eller hage må ikke flyttes ut på offentlig sted. Snø eller is fra fortau og gang- og sykkelveg må ikke flyttes ut i kjørebanen... »

- Alle må ta litt ansvar når det er slike store snøfall, avslutter Sesseng.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Trondheim bydrift prioriterer kommunale veger og fortau når det snør så mye som nå. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Randi Sesseng Aas i Trondheim bydrift forstår frustrasjonen, men påpeker at huseiere selv har ansvaret for å rydde sin egen innkjørsel. Selv om det er kommunens brøytere som har lagt den der. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM