Har du benyttet deg av helsetjenester som student i 2015? Nå må du skynde deg om du ønsker å få refundert deler av utgiftene dine.

Det var Dusken.no som først omtalte saken.

- Vi setter av 3,5 millioner til å kunne betale tilbake til studentene hvert år, sier velferdsdirektør Espen Munkvik i Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit) til Adresseavisen.

Munkvik sier at det har vært en økning i antall refusjoner de ti siste årene. I dag er det i snitt 800-900 studenter som får godkjent sine søknader. Søknadsskjema finner du på nettsidene til Sit.

- Hensikten med refusjonsordningen er å gjøre det enklere for studenter som får uforutsette høye helseutgifter, sier han.

- Ikke nok informasjon

31. januar er fristen for å søke om refusjon hos Sit. Har du betalt semesteravgift for det aktuelle semesteret og har oppnådd minst 15 studiepoeng fra forrige semester, kan du søke. Mange er kanskje ikke klar over mulighetene for refusjon, eller at fristen nå snart løper ut.

- Vi er tilgjengelig ved hver semesterstart der vi tar flere informasjonsrunder. Vi ser likevel at det ikke er nok med tanke på informasjonsbehovet, sier Munkvik.

Hos Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) lagres dine økonomiske utgifter hos godkjente helsetjenester automatisk. Har du ikke tatt vare på kvitteringene, kan du fortsatt søke om refusjon for følgende helsetjenester:

Tannlege

Sit refunderer 250 kroner av utgiftene dine på en tannhelsesjekk. Om dine samlede kostnader overstiger egenandelen på 2000 kroner, vil Studentsamskipnaden refundere 75 prosent av de påfølgende utgiftene. Totalt kan du få refundert opp til 4000 kroner i året.

Offentlig lege

Refusjonsordningen vil dekke 100 prosent av utgiftene dine utover egenandelen på 350 kroner.

Om du har benyttet deg av spesialhelsetjenester som for eksempel kiropraktor, vil du få igjen 75 prosent av utgiftene dine om du har hatt kostnader over 2500 kroner.

Totalt kan du få refundert opptil 3500 kroner.

Psykolog

Du kan få dekket psykologtjenester hos Sit sin psykososiale helsetjeneste. Etter de fire første samtalene med en egenandel på 150 kroner, vil den psykososiale helsetjenesten dekke utgiftene dine. Har du blitt henvist herfra til en privat psykolog vil Sit dekke 50 prosent av timeutgiften.

For å få refusjon kan ikke timesprisen overskride 500 kroner.

For å få dekt utgifter for helsetjenester må beløpet være over 100 kroner. Vær obs på at helserefusjonsordningen ikke dekker kosmetisk tannbehandling, vaksiner, prevensjon og private legesenter.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.