- Jeg ble kjemperedd da Kompis kom inn og luktet svidd, sier Helene Jøssund.

Den over 15 år gamle katten gikk ut en liten tur i 16-tiden søndag ettermiddag. På vinters tid går den ikke spesielt langt. Som regel holder den seg i Skyåsvei-området på Tyholt. En time etterpå kom den hjem. Det var da Jøssund oppdaget at katten var brent.

Mistenker at noen har brukt lighter

- Det var svimerker på begge sider på hoftene bak. Kompis var også svidd under halen. Heldigvis er han en langhåret katt, og det er bare det øverste laget av pelsen som er svidd bort. Det er ikke skader på huden. Jeg har fått børstet bort hårene som er brent, sier Jøssund.

Først trodde hun at katten kanskje hadde kommet borti en fakkel eller noe lignende hos naboer. Men etter å ha sjekket i nærområdet samt ha sett på svimerkene, mener hun det er mer sannsynlig at noen har forsøkt å tenne på katten.

- Jeg gikk en runde for å se om det sto fakler i innkjørslene til noen, men så ingen. Hvis han hadde kommet borti fakler, er det jo også rart at han er svidd på begge hoftene. Jeg tror noen har brukt en lighter på ham, sier Jøssund, og legger til:

- Det som skremmer meg mest er at noen har forsøkt å sette fyr på Kompis.

Ringte politiet

- Hva slags rase er katten din?

- Han er en eventyrblanding - blanding av skogkatt og perser, sier Jøssund, og forteller at katten har sin egen facebookside.

- Det er en fantastisk katt. Den var mer vill enn tam da jeg fikk den, og det tok fem år før den sluttet å bite meg da jeg løftet den opp. Nå er han en skikkelig kosete og tillitsfull katt - den kan stoppe joggere for å få kos, sier Jøssund, som ringte politiet etter å ha oppdaget svimerkene søndag ettermiddag.

Krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon i Trondheim bekrefter at de har registrert henvendelsen.

- Vi har ikke foretatt noen operative skritt, men det kan være aktuelt å levere saken videre til dyrekrimgruppa, sier krimvaktlederen.

Helene Jøssund håper at ingen andre katter i Tyholt-området blir rammet av det samme.

- Jeg håper dette bare var noen guttestreker gjort av noen få - en gang. Heldigvis berget Kompis, sier hun.