En mann i 20-årene ble natt til tirsdag pågrepet og siktet for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene på Møllenberg i Trondheim. Han erkjente ikke straffskyld i det flere timers lange avhøret.

Siktelsen opprettholdes

- Vi har besluttet å løslate den siktede, sier politiadvokat Marianne Høyer til Adresseavisen tirsdag kveld.

- Hvorfor det?

- Det er ingen grunn til gjentagelsesfare eller bevisforspillelse. Men siktelsen opprettholdes, og vi vil jobbe videre med saken i morgen, sier hun.

Hun understreker at mistankegrunnlaget ikke er svekket tross løslatelsen.

- Jeg mener det ikke er noen fare for gjentagelse for lignende type handlinger, og folk har ingen grunn til å være engstelige. Det ligger en nøye vurdering bak det her, sier Høyer.

To vitner avhørt

Mannen ville ikke ha forsvarer under avhør, men politiet vil i morgen sørge for at han får forsvarer som han har krav på.

- Hva sa mannen i avhør?

- Han erkjente ikke straffskyld. Utover det vil jeg ikke gå i detalj hva som ble sagt, sier Høyer.

To vitner er avhørt, og flere kan være aktuelle.

Politiet fikk melding om ugjerningen i 02.45-tiden natt til tirsdag.

- Vitne fikk avbrutt voldtekten

- Det var et overfall utendørs på Møllenberg og et svært observant vitne så at en mann målrettet fulgte etter en kvinne. Hun varslet politiet og fikk også avbrutt en voldtekt, sa Kjersti Lysholm, fungerende teamleder ved voldtektsteamet ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen tirsdag formiddag.

Hendelsen, som politiet ble varslet om, skjedde i Wessels gate på Møllenberg.

- En mann i midten av 20-årene ble pågrepet etter kort tid i nærheten, etter at vitnet ringte oss. Vi setter veldig pris på det hun har gjort. Vitnet gjorde en svært god vurdering, sa Lysholm.