Det opplyser politiadvokat Marianne Høyer ved voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt.

- Det var en viss kontakt tidligere på kvelden, før dette skjedde, sier Høyer, uten å ville gå i detaljer.

Mannen i 20-årene ble natt til tirsdag pågrepet og siktet for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene på Møllenberg i Trondheim. Han ble avhørt i flere timer på tirsdag og nektet straffskyld for voldtekt.

Kjent for politiet

Voldtektssiktelsen ble opprettholdt etter avhøret. Han ble imidlertid ikke fremstilt for varetekt, men løslatt etter å ha avgitt forklaringen. Politiadvokat Høyer vurderte det slik at det verken forelå gjentagelse- eller bevisforspillelsesfare, og uttalte tirsdag:

- Folk har ingen grunn til å være engstelige.

- Kan du gi folk en forklaring på hvorfor de kan være trygge på at mannen ikke skal gjøre dette igjen?

- Jeg skjønner at noen kan lure på dette. Men for å bli varetektsfengslet av retten er det strenge vilkår som må være til stede. Det kreves at det er gjentagelsesfare for tilsvarende handlinger og at det må være en nærliggende, konkret og kvalifisert fare for lignende forhold. Jeg har vurdert dette ut fra all den informasjonen vi har tilgjengelig - fornærmedes forklaring, siktedes forklaring og det vi vet om siktede fra før. Etter dette kom jeg til at det ikke var grunnlag for å fremstille ham for varetekt, sier Høyer onsdag formiddag.

- Har dere vurdert meldeplikt for siktede?

- Da må de samme vilkårene som ved varetektsfengsling være oppfylt, forklarer Høyer.

- Er politiet sikre på at mannen ikke har begått lignende forhold før?

- Han er registrert med saker hos politiet fra før, men ikke helt tilsvarende saker, sier politiadvokaten.

Skjedde i Kirkegata

Politiet har tidligere opplyst at hendelsen skjedde i Wessels gate på Møllenberg. Høyer opplyser nå at de mener overgrepet skjedde utenfor en adresse i Kirkegata.

- Det var et overfall utendørs på Møllenberg og et svært observant vitne så at en mann målrettet fulgte etter en kvinne. Hun varslet politiet og fikk også avbrutt en voldtekt, sa Kjersti Lysholm, fungerende teamleder ved voldtektsteamet til Adresseavisen tirsdag formiddag.

- En mann i midten av 20-årene ble pågrepet etter kort tid i nærheten, etter at vitnet ringte oss. Vi setter veldig pris på det hun har gjort. Vitnet gjorde en svært god vurdering, sa Lysholm.

Løslatt: Politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt vurderte det slik at det ikke var grunnlag for å fremstille den voldtektssiktede mannen for varetekt. Foto: THERESE ALICE SANNE