Installasjonene er en del av et prosjekt mellom Trondheim Calling, «En Blå Tråd» og en gruppe arkitektstudenter fra NTNU. De tre partene har gått sammen for å øke oppmerksomheten rundt områdene langs Nidelva. De ulike flaske-installasjonene er plassert i områder mellom Blomsterbrua og Brattøra, i et forsøk på å binde sammen bydelene Solsiden og Brattøra. Det skal de gjøre ved hjelp av lyset.

- Festivalen er midt i mørketiden, og lys er et godt virkemiddel for å vise vei, skape trygghet og å bygge på festivalfølelsen, skriver festivalsjef Thomas Ryjord i en pressemelding

Les også: 6 ting du må vite før Trondheim Calling braker løs.

Kjøtt på beinet

15 arkitektstudenter fra NTNU, samt to lysteknikere har jobbet over 50 timer hver for å få på plass 12 000 flasker og 300 kasser til festivalstarten torsdag.

Hanna Kjellberg Line går 1. året på arkitektstudiet ved NTNU. Hun synes det var veldig gøy å få være med på prosjektet, men innrømmer at det var overveldende i starten.

- Vi måtte hente 12 000 flasker og plukke av alle etikettene. Men jeg var en del av en veldig arbeidsom gjeng, så det gikk bra.

Arkitektstudenten hadde aldri vært med på et slikt prosjekt før, og mener det har vært en god erfaring å ta med seg videre.

- Nå kan vi gå videre i studiet med litt kjøtt på beinet, sier Line.

Blå tråd

Trondheim kommune har også vært med på prosjektet, gjennom «En Blå Tråd». Det er et prosjekt som ifølge prosjektleder Nadja Sahbegovic arbeider for å utnytte kvaliteten til byens områder langs Nidelva. Hun håper at arbeidet med festivalen kan videreføres.

- Trondheim kommune skal i vår utarbeide en lysplan for Nidelva og kanalen, og belysning under Trondheim Calling festivalen er en måte å teste ut virkning av lys mellom to bydeler ved vannet, sier Sahbegovic.

Les mer om Trondheim Calling her.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Arkitektstudentene har satt opp 12000 flasker og 300 kasser langs strekningen. Foto: Frank Lervik