Den uhøytidelige avstemningen på adressa.no viser at 46 prosent mener det stikk motsatte. Denne gruppen fikk stadig flere stemmer utover kvelden torsdag. Fredag formiddag er nærmere 14 500 stemmer avgitt.

Mari Skaare (22) fra Hurum synes mobilfrie soner høres behagelig ut.

- Ingen har vondt av å legge fra seg telefonen. Jeg synes mobilfrie soner høres ut som et godt tiltak. Ja, det høres deilig ut - og også litt rart. Vi er jo på mange måter så avhengige av telefonen, sier Skaare.

- Mobilvett viktigst

Yrkessjåfør Ole Emil Enebakk (23) fra Husbysjøen på Fosen er helt enig:

- Jeg er ikke negativ til mobilfrie soner. Vi har godt av en pause fra telefonen iblant, sier Enebakk.

- Selv har jeg stort sett mobilfri når jeg kjører. Jeg bruker selvsagt alltid handsfree når jeg kjører, men holder meg mest mulig unna mobilen når jeg kjører, sier Enebakk, som synes noe av det stussligste han ser er en gjeng ungdommer som sitter og ser nedi i hver sin telefon.

Bjørg Fallang (67), bosatt i Oslo, synes mobilvett er viktigere enn mobilfrie soner.

- Det er mange grunner til at folk er på telefonen, og det kan jeg ikke legge meg oppi. Hvis man snakker rolig og lavt - og ikke kringkaster det man har på hjertet til alle rundt - er det greit for meg at folk bruker telefonen, men det er viktig å vise mobilvett i det offentlige rom, sier Fallang.

Innførte mobilforbud

For sju år siden innførte Baklandet Skydsstation mobilforbud. Det har de ingen planer om å avvikle.

- Dette er en liten plass hvor man sitter tett uansett om man kjenner hverandre eller ikke. Se for deg at ti til tjue personer skulle sittet på mobilen, sier innehaver Gurli Riis Holmen.

LES HELE SAKEN HER: Her må gjestene ut av kafeen om telefonen ringer (Pluss)

Bjørg Fallang (67): - Mobilvett er viktigere enn mobilfrie soner. Foto: Tommy Fossum
Ole Emil Enebakk (23): - Jeg er ikke negativ til å ha mobilfrie soner. Vi har godt av en pause fra telefonen i blant, sier Enebakk. Foto: Tommy Fossum