– Vi er kommet mye lengre enn hva vi trodde i forhold til planlegging og finansiering. Første skitur i det nye anlegget blir i november 2017, sier styreleder i Gråkallen Vinterpark AS, Dag Herrem til Byavisa.

Mange innsigelser

Han sier til avisen at arbeidet starter i høst, da med etablering av parkeringsplass til drøye 240 biler for Gråkallen Vinterpark AS hvor Freidig, NTNUI og Trondhjems Skiklub eier like mange aksjer.

Det var i mars i fjor at statsråd Jan Tore Sanner godkjente utbygging av Gråkallen Vinterpark. Da hadde striden vart i flere år. Innsigelsene var mange, deriblant fra Fylkesmannen.

60 millioner kroner

Byavisa skriver at Gråkallen Vinterpark AS så sent som 7. januar i år mottok idrettsfunksjonell forhåndsgodkjenning av anlegget fra departementet. Rammesøknaden med et høyt detaljnivå vedrørende plassering av heistraseer, belysning, snøkanoner og en mengde andre ting, vil bli levert før påske.

- Rammesøknaden vil favne hele anlegget. Våre siste beregninger, etter nøye gjennomgang, tilsier investeringer på 60 millioner, etter momskompensasjon, sier Herrem til avisen.

Støtte fra legater

Vinterparkens regnestykke over hvor disse midlene skal hentes til fra, ser slik ut:

* 6 mill. i kommunal investeringsstøtte

* 2 mill. i investeringsstøtte fra fylket

* 26 mill. i spillemidler

* 20 mill. i lån med kommunal lånegaranti

* 6 mill. i egenkapital

- Vi har fått lovnader på støtte fra legater vi har søkt midler fra. Disse private bidragene gjør at egenkapitalen er på plass, forteller Herrem, som regner med å signere en bruksavtale med kommunen på minimum 40 år.

Slalåmelevene i Bymarka har noen å se opp til i alpinist Nina Løseth. Les portrettet med Løseth hvor hun blant annet snakker om søstrene, netthets og hennes lange vei opp til verdenseliten. (PLUSS)

1500 mennesker

Herrem mener at anlegget med sine fem heiser har kapasitet på 7 000 turer i timen. Det tilsvarer 1500 mennesker i anlegget.

- Jeg er ikke bekymret for bruken, men ser heller rom for å oppjustere besøksprognosene. Folk er villig til å komme seg ut på ski på kveldstid, såfremt tilbudet er bra nok, sier han til avisen.

Har du lest den utrolige historien om Lise brakk ankelen da hun kolliderte med en lege i Bymarka? Like etter kom både en kirurg og ortoped rennende - snakk om sammentreff! Her kan du lese historien.