I slutten av januar møtte den 26 år gamle mannen i Sør-Trøndelag tingrett, tiltalt for tre tilfeller av hallikvirksomhet sommeren og høsten 2014.

Tiltalte erkjente straffskyld for å ha framleid en leilighet på Møllenberg i Trondheim samt en leilighet i Trondheim sentrum til prostituerte, men nektet for å ha leid ut rom i sin egen leilighet til prostituerte.

LES OGSÅ (Pluss): Politiet har gitt kommunen hallikadvarsler

LES OGSÅ (Pluss): Sexselger: - Jeg betalte 4000 i uka for kommunal leilighet

Så kondomer og olje

Sommeren 2014 skulle mannen stort sett være borte fra leiligheten sin i Trondheim sentrum. Han bestemte seg derfor for å leie ut boligen. Han la ut annonser på hybel.no og airbnb. Han kom etter hvert i kontakt med en russisk kvinne og avtalte at hun skulle få leie et rom i leiligheten for 700 kroner per natt. Hun forhåndsbetalte for noen dager og fikk nøkkel til leiligheten, forklarte mannen i retten.

Mens 26-åringen var borte, foregikk det prostitusjon i leiligheten. Dette ble mannen kjent med da han oppsøkte boligen for å få betalt for de dagene det ikke var forhåndsbetalt for. Den russiske kvinnen bodde da sammen med to andre damer i leiligheten og tiltalte så kondomer, oljer og en mengde telefoner som lå fremme. Mannen fortalte i retten at han ga beskjed om at kvinnene ikke fikk bo i leiligheten hans mer, men at den russiske kvinnen da truet med å anmelde ham for hallikvirksomhet.

Påtalemyndigheten mener mannen fortsatte med utleien til kvinnene etter at han ble kjent med at det foregikk prostitusjon. Retten fant imidlertid ikke dette bevist. 26-åringen ble derfor frifunnet på dette punktet.

Ble redd

To uker etter at kvinnene hadde forlatt leiligheten til mannen, tok den russiske prostituerte kontakt med tiltalte igjen. 26-åringen hevdet i retten at hun nok en gang truet med å gå til politiet med bevis for at han hadde leid ut leiligheten sin til prostitusjon, hvis han ikke hjalp henne med å skaffe en ny leilighet i Trondheim.

På sensommeren 2014 inngikk mannen avtale om leie av en leilighet i Trondheim sentrum. Etter at han fikk nøklene, tok det fem dager før det kom to kvinner. Etter ytterligere noen dager kom den russiske kvinnen. Ifølge dommen fremleide han leiligheten i ca. en uke, og fikk 10 500 kroner fra henne.

I forbindelse med at hans bolig skulle pusses opp, leide 26-åringen nok en leilighet den samme høsten - på Møllenberg i Trondheim, fortalte han i retten. Han skulle bo der selv. Da eieren av den leide leiligheten i Trondheim sentrum kontaktet ham med spørsmål om han hadde hatt fest, ble han redd. Han flyttet derfor de prostituerte til boligen på Møllenberg, og tok tilhold i den andre leiligheten selv. Han mottok 4200 kroner for fremleie av leiligheten på Møllenberg i fire dager, ifølge dommen.

Avhørte prostituerte

I oktober ble politiet kontaktet av eieren av leiligheten på Møllenberg, fordi vedkommende mistenkte at det foregikk prostitusjon. Da politiet kom til boligen, traff de først en mann som tidligere var bøtelagt for ulovlig sexkjøp. Inne i leiligheten møtte de to kvinner som i avhør bekreftet at de var i byen for å selge seksuelle tjenester.

Litt senere kom det også en henvendelse fra eieren av leiligheten i Trondheim sentrum. Mistanken var den samme, og politiet så de to sakene i sammenheng. I desember 2014 ble 26-åringen pågrepet.

Sør-Trøndelag tingrett dømmer tiltalte for å ha framleid to leiligheter til prostituerte. Det er uten betydning for retten at tiltalte opplyser at han ble presset til å skaffe leiligheten i Trondheim sentrum. Dommerne mener han må ta fullt og helt ansvar for egne handlinger.

Påtalemyndighetens straffeforslag var et halvt års fengsel. Etter frifinnelsen, og på grunn av den uforbeholdne tilståelsen, endte retten med en straff på 45 dagers fengsel. Han må også betale nær 40 000 kroner i erstatning til eierne av den ene leiligheten.