Etter et omlag fire ukers langt opphold på verftet på Rissa, la MS Kong Harald ut fra Trondheim onsdag formiddag. Skipet skal seile den ordinære ruten for første gang etter å ha gjennomgått store oppussinger.

- Voldsomt stykke arbeid

Tirsdag formiddag ble Hurtigruten observert i Trondheimsfjorden, i det skipet seilte utenfor Byneset for deretter å snu mot land igjen.

- Kong Harald var på testtur tirsdag, og var så klar for å seile fra Trondheim med kurs sørover onsdag formiddag, bekrefter kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten.

Skipet har befunnet seg på Fosen Yard i flere uker, og kommunikasjonssjef Stein Lillebo i Hurtigruten forteller om en svært hektisk periode på verftet.

- Vi har fornyet alle fellesområder og lugarer, i tillegg til ordinært vedlikehold. Det er et voldsomt stykke arbeid, sier han.

Han forteller at de er veldig fornøyde med resultatet, noe de tror og håper at passasjerene også vil bli.

- Skipet er fantastisk fint, og vi gleder oss til å vise det fram.

En ferdig, tre igjen

MS Kong Harald er første av totalt fire Hurtigruteskip som skal gjennomgå totalrenovering i løpet av 2016. Neste skip ut er MS Polarlys, som er forventet å være ferdig og klart for avgang onsdag neste uke.

Dagbladet skriver at oppussingsarbeidet har en prislapp på totalt 550 millioner kroner.

I tillegg befinner den nyinnkjøpte ferga som skal bli Hurtigrutens nye skip seg på Fosen Yard. Arbeidet med den flunkende nye skuta, som skal få navnet MS Spitsbergen, har pågått siden november i fjor og skal etter planen være ferdig i mai.