I tillegg ble fire andre tenåringer pågrepet etter at de oppga falsk personalia til politiet.

Nå er politiet bekymret for økende bråk og uro i dette området.

- Det ser ut til at for mange er Trondheim Torg samlingsstedet etter skoletid. Det samles veldig mye tenåringer her. Dette er noe både politiet og de som driver spisesteder der, synes er problematisk. Vi vet at dette er et område hvor det også omsettes narkotika, sier Bjørn Handegard, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Falsk personalia

Tirsdag ettermiddag rykket politiet ut etter melding om bråk ved et av spisestedene på kjøpesenteret Trondheim Torg. Da politiet bad om ungdommenes personalia, valgte flere å gi falske opplysninger.

- Når vi ber om personalia, forventer vi å få det. Men når vi sjekket fødselsdato og navn som enkelte av ungdommene oppga, fant vi dem ikke i Folkeregisteret, sier Handegard som påpeker at det er straffbart å oppgi falsk personalia.

I dette tilfellet ble fire ungdommer i 15-16-årsalderen innbrakt til politistasjonen. Dette er både jenter og gutter, og alle er fra Trondheim.

- De ble innbrakt for en samtale på politistasjonen. Deretter ringer vi foreldrene, sier Handegard.

Bekymringsmelding

Like etter fikk politiet melding om tilløp til slagsmål ved Trondheim Torg. En 15 år gammel jente skal ha slått til flere. Jenta ble senere pågrepet av politiet.

- Vi hadde kontroll på rundt ti ungdommer på stedet. Jenta ble utpekt, og er mistenkt for å ha slått til en annen jente og flere andre, opplyser Handegard.

På grunn av jentas lave alder, blir det nå skrevet en bekymringsmelding til barnevernet på grunnlag av hendelsen.

Følger med

Handegard sier politiet nå følger miljøet på Trondheim Torg tett, for å ha en oversikt over hvem som vanker her jevnlig.

- Spisestedene ønsker også ro og fordragelighet på sine steder, påpeker Handegard.

- Vil du advare foreldre mot å sende sine barn til dette området på ettermiddagstid?

- Jeg vil anbefale foreldre at de følger med på hva barna holder på med når de ikke er på skolen. Jeg anbefaler at foreldre har kontroll på sine barn, sier Handegard.

Har varslet

Senterleder ved Trondheim Torg, Jomar Asbøll, sier de før jul varslet politiet og kommunen om at ungdommer nå i større grad enn tidligere samles i Midtbyen på ettermiddags- og kveldstid.

- Dette gjelder ikke bare for Trondheim Torg. Det er flere spisesteder i Midtbyen som opplever at ungdommer samler seg der, uten at de er der for å spise. Mange opplever ubehag ved dette. Vi synes ikke dette er bra, og derfor har vi varslet fra om dette, sier Asbøll.

Han påpeker at miljøet ikke er slik det var for 10–20 år siden, men at de ønsker å følge med på utviklingen.

- Vi skal ikke overdramatisere dette, men vi skal heller ikke minimalisere det. Vi vet at det kan være kort vei til et belastet rusmiljø. Det er helt riktig at politiet er på banen her, sier Asbøll.

Tirsdag ettermiddag rykket politiet ut etter melding om bråk rundt Trondheim Torg. Foto: Terje Svaan