Det var i november i fjor at brannvesenet i Trondheim måtte rykke ut til St. Olavs Hospital etter meldingen om en større lekkasje.

3000 liter flydrivstoff hadde lekket ut under helikopterlandingsplassen på sykehuset. Hendelsen skjedde da en pumpebil skulle levere drivstoffet.

Nå anmelder Fylkesmannen sykehuset for alvorlig miljøkriminalitet, skriver NRK.

Politiet har etterforsket

Saken ligger nå hos Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Vi har gjort en del etterforskningsskritt i saken og den ligger nå til juristen for vurdering. Han må ta stilling til om det skal gjøres noe mer før et endelig påtalevedtak blir foretatt, sier Rolf Bakkhaug, som er fagleder i økonomi ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til NRK.

Avdelingssjef Mats Hobber ved allmenn teknikk på sykehuset sier til NRK at de tar hendelsen alvorlig. Han sier det var en menneskelig feil som forårsaket lekkasjen.

Sykehuset tar grep

- Anlegget skulle tåle et trykk som var om lag tre ganger høyere enn det pumpebilen hadde kapasitet til å tilføre anlegget, men det gjorde det altså ikke, sier Hobber.

Sykehuset vil nå overvåke pumperommet med et kamera under fylling av drivstoff. De vil også oppgradere filterhuset til en kraftigere modell, gio bedre opplæring til de ansatte og begrense hvem som kan foreta fylling, skriver NRK.