En gammel kopi av Samfundets opptaksdatabase ble ved en feil liggende tilgjengelig på nett torsdag kveld fra klokka 21.13 til 22.45.

- Vi har sendt ut e-post og bedt folk om å endre passord for å være på den sikre siden, sier leder Øyvind Bentås ved Studentersamfundet i Trondhjem.

- Avdekket selv

I e-postene som ble sendt til de berørte står det at e-postadresser, passord og søknadstekster om alle Samfundets søkere i perioden 21. august 2008 til 7. januar i 2012 ble lagt ut på nett.

Bentås understreker at passordene er kryptert, og at databasen ikke er i bruk.

- Samfundet avdekket forholdet selv, og alle data ble umiddelbart tatt ned, sier han.

- Over 1000 eposter

Han forteller videre at det er ukjent om noen data er kompromittert, men ut fra sikkerhetshensyn ber de alle berørte om å forandre passord, spesielt hvis samme passord er brukt andre steder.

- I perioden har fem personer har hatt tilgang til dataene, og det antas dette er Samfundets egne brukere, men det er ikke verifisert om antallet inkluderer utenforstående, forklarer Bentås.

Ifølge Samfundet-lederen er det 1053 e-postadresser som er berørt, og av disse er om lag 800 e-postadresser fortsatt i bruk.

- Vi har iverksatt interne undersøkelser av forholdet, for å finne ut om data er kompromittert. Vi har også iverksatt relevante tiltak for å begrense eventuell skade, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.