Rumenerne - tre menn og to damer - blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag formiddag, opplyser politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Trøndelag politidistrikt.

- De ble pågrepet i dag tidlig i Follo og er per nå siktet for tyveriet fra butikken, sier Oldren.

Fant gjenstander

Politiet i Trøndelag etterlyste en sølvgrå Ford Mondeo etter tyveriet fra City Syd på onsdag. Det ga resultater:

- De pågrepne kjørte bilen som var etterlyst, sier Oldren.

Politiet har også funnet gjenstander i forbindelse med pågripelsen som skal undersøkes nærmere, opplyser politiadvokaten.

Det var like før klokken 17.00 på onsdag at det kom fire personer - to kvinner og to menn - inn på Bjørklund-butikken på City Syd. Det var to personer på jobb i butikken, blant annet butikkeier Anne Lise Handberg.

- Får tilbake klokkelenka

Da Adresseavisen møtte henne onsdag kveld, fortalte hun at de to parene delte seg i butikken. Det ene paret ville se på et kjede innerst i butikken, mens det andre paret sto nærmere utgangen. Hun mistenkte etter hvert de fire for å ha uærlige hensikter og ringte etter vekter. Da gikk alle fire. Etterpå oppdaget hun at en klokkelenke av gull til en verdi av rundt 20 000 kroner var forsvunnet fra det ene skapet i butikken.

Fredag morgen fikk Handberg gladmeldingen fra politiet.

- De ringte og ville ha et bilde av den stjålne klokkelenka. Jeg har fått beskjed om at denne nå er funnet, og har fått et bilde av den av politiet. Dette er vår og vi får den tilbake, sier Handberg.

- Hva tenker du om at fem personer er tatt for tyveriet?

- Jeg blir glad. Rettferdigheten har seiret, sier butikkeieren.

- Bra overvåkningsbilder

Både politiet og Adresseavisen fikk tilgang til overvåkningsbildene fra butikken etter tyveriet. Ved hjelp kjøpesenterets overvåkningssystem kunne de angivelige tyvenes ferd gjennom senteret følges. Også bilen deres ble fanget på film, opplyser Handberg.

- Det var veldig bra overvåkningsbilder. I tillegg klarte vekteren å se akkurat hvilken type bil og modell de kjørte av gårde med, sier Handberg.

Funnet: Dette er den stjålne klokkelenka av gull som ble stjålet fra Bjørklund-butikken på City Syd, forteller daglig leder Anne Lise Handberg. Hun fikk tilsendt dette bildet av politiet, etter at de tok beslag i gjenstanden i forbindelse med pågripelsen av fem rumenere. Foto: Privat
Tatt: Det var onsdag kveld at Bjørklund på City Syd ble utsatt for et tyveri. Fredag morgen ble fem personer tatt for forholdet. Foto: Martin Andersen