Daglig leder ved To rom og kjøkken er en erfaren restauratør. Med sine 35 år i bransjen holder han koken, også med nye prosjekter, som restauranten som etableres i forbindelse med nye E.C. Dahls Bryggeri i Strandveien.

Heia Trøndelag

- Tenk, det gikk veien for Trøndelag og Trondheim, sier Hildonen, som stolt forteller at siste vinner av prisen var Bent Stiansen.

- Det er ofte Oslo-fokusert, og derfor er det ekstra gøy å vise frem at det skjer mye prisverdig også utenfor Oslo, sier en lettet og glad «Årets restauratør».

I fint selskap

Det er NHO reiseliv som deler ut prisen i samarbeid med Norsk hotellhøyskole. Den ble overrakt på bransjens festarrangement, Serviceforum, ved Sola Strand Hotel ved Stavanger i kveld.

Roar Hildonen vant i konkurranse med de profilerte kokkene Tom Victor Gausdal  (Strand Restaurant, Sentralen og for tiden dommer i Tv-konkurransen Top Chef) og Jørn Lie, som eier Gamle Raadhus i Oslo.

30 restaurantbedrifter og deres ledere ble nominert til årets hederspris. Kriteriene var omfattende. Kandidatene skulle by på gode måltidsopplevelser, kundetilfredshet, ansvarlig ledelse, drift til konseptgjennomføring og samfunnsansvar utenfor restauranten.

Berømmer gløden

I juryens begrunnelse står det:

«Hildonen har med sin over 30 års erfaring i bransjen vært med å prege både resultatene, atmosfæren og staben til å yte på et jevnt høyt nivå over tid. (...) Restauranten satser på trønderske råvarer. De over 30 faglærte kokker og servitører som i restaurantens ti-årige historie har fått sin faglige ballast her, har i tillegg til kunnskap og ferdigheter fått engasjement og glød med på kjøpet.»

- Jeg var nok litt i sjokk da jeg skjønte det pekte mot meg, og falt nok litt av i slutten av juryens begrunnelse og introduksjonen av meg, ler Hildonen på telefon fra Sola.

Reiser for prispengene

Prisen er på 15 000 kroner og pengene skal benyttes til studiereise.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvor turen går ennå, men det blir til et sted jeg ikke har vært før. Jeg er nysgjerrig på Japan og nettopp der skal det arrangeres VM i cocktail i år. Kanskje drar jeg dit? Det blir nok artig, sier Hildonen.

Han er selv verdensmester i samme gren, fra tilbake i 1993.

-  Men nå blir det nok et glass champagne, sier Hildonen sprudlende.