Før bygningsrådet kan ta stilling til hvilken løsning de vil tillate for Salem menighet i Prisens gate 22B, skal rådmannen gå i dialog med Salem og naboen Trøndelag teater. Bygningsrådet slår fast at en utbygging av Salems tomt ikke skal gjennomføres før teateret sikres muligheter for utvidelse før detaljregulering av byggeplanene kan skje.

Ikke hindre teatrets planer

Tidligere har bygningsrådet vedtatt at Trøndelag teater ikke skal hindres fremtidige utvidelser. Teateret har protestert mot planene, og er redd at Salems byggeplaner skal hindre en fremtidig utvidelse av teaterbygget.

Bygningsrådet vedtok et forslag fremmet av Ingrid Skjøtskift (H) på vegne av Ap, Sp, SV, MDG og Høyre.

I vedtaket heter det at bygningsrådet ber rådmannen gå i dialog med Trøndelag Teater og Salem menighet om byggeplanene, og dessuten vurdere muligheten for en utbygging på bakkeplan slik reguleringsplanen åpner for. Bygningsrådet ber Rådmannen komme tilbake med en sak innen 1. mai 2016.

LES OGSÅ (PLUSS): - Kan hemme teaterets utvikling

- Underlig forslag

- Salem er en ideell aktør som utgjør et stort aktivum for byen og som kommunen har all mulig grunn til å legge til rette for. Salem har opplagt rett til å utvikle sin eiendom. Bygningsrådet har tidligere lagt vekt på hensynet til Trøndelag teater og at teaterets utbyggingsplaner må sikres. Slik det nå ser ut skaper Salems planer utfordringer for teateret som er et flaggskip i regiones kulturliv som vi er nødt til å ta hensyn til. Jeg er noe forundret over at rådmannen har utarbeidet et slags kompromiss i denne saken, et forslag som ingen av aktørene i saken er interessert i,  sa Ingrid Skjøtskift (H) da hun la frem forslaget i bygningsrådet tirsdag.

LES OGSÅ (KOMMENTAR): Enda en brunost i Midtbyen

For høyt

Menigheten Salem har lenge hatt planer for et nytt bygg i Prisens gate 22B. Bygget skal bli et nytt forsamlingslokale for Salem menighet i to underetasjer, forretning og kontorfunksjon i de to nederste etasjene og hybler i etasjene over. Dagens forsamlingshus mot Leütenhaven foreslås revet. Deler av dagens grunn i Repslagerveita foreslårs også utbygget.

Opprinnelig søkte Salem om å få sette opp et bygg på sju etasjer på tomta, men bygningsrådet har tidligere sendt den planen tilbake fordi de mente det var for høyt. Nå har rådmannen utarbeidet et alternativ på seks etasjer, men naboen - Trøndelag teater - har klaget fordi de mener bygget skaper problemer for fremtidige utvidelser av teaterbygget.

Nå ber bygningsrådet at rådmannen innleder samtaler med både Salem menighet og Trøndelag teater for å komme til en løsning på saken. Innen 1. mai skal disse samtalene være gjennomført, og bygningsådet kommer tilbake til den politiske behandlingen av spørsmålet.

Vil gi bygge-ja

Fremskrittspartiet fremmet forslag i bygningsrådet om å tillate Salem menighet å bygge et nybygg på sju etasjer, slik den opprinnelige søknaden var.

KrFs Geirmund Lykke mener forslaget fra Ingrid Skjøtskift er uakseptabelt, og mener Salem må få bygge etter sin opprinnelige plan.

- Dersom det bygges tette fasader uten vinduer der de to byggene grenser mot hverandre, vil både Salem og Trøndelag teater kunne utvikle sine planer uten at det oppstår problemer, sa Lykke.

Frps forslag om å si ja til byggeplanene ble støttet av Frp, KrF og Venstre. De øvrige partiene i bygningsrådet støttet forslaget om å utsette saken til rådmannen har ført samtaler med Salem og Trøndelag teater.