Stjørdalsfirmaet Næsbø skog er i ferd med å rydde unna de siste trærne før veiutbyggerne rykker inn etter påske. Området som ryddes ligger ved Forbrenningsanlegget mellom E6 og Østre Rosten. Her kommer Hårstadkrysset som blir en ny snarvei mellom Heimdal sentrum og Tiller.

Del av E6-prosjektet

- Vi rydder området fra enden av firefelts E6 på Heimdalsmyra og sørover frem til lokalene til Fas, sier Torkil Næsbø, daglig leder i Næsbø skog. Arbeidet utføres for Peab, entreprenøren som fikk oppdraget med å bygge ny E6 Trondheim-Melhus.

Les også: E6 må stenges under bygging av bru

Stort nybygg

I tillegg til to nye rundkjøringer og bru over E6 vil det bli bygd et nytt næringsbygg ved Hårstadkrysset. Vinjes transport planlegger et nybygg på 20 000 kvadratmeter.

- Vi avventer trolig byggestart til de er ferdige med denne delen av veibygginga, sier Erik Vinje, daglig leder for Vinjes transport. Årsaken er restriksjoner under arbeidet med nyveien.

Les også: Så dyr blir E6 fra Tiller til Melhus

Bløt myr

Næsbø skog benytter to skogsmaskiner under arbeidet med ryddinga. En vanlig lastebærer i tillegg til en 34 tonns flishogger. Trærne flises opp og spres utover som bæring for skogsmaskinene.

- Vi bruker flisa til å kjøre på, det er veldig bløtt ute på myra og vanskelig terreng å ta seg frem i, sier Torkil Næsbø. De regner med å være ferdige med denne delen av jobben et par uker etter påske.

Les også: Slik blir det nye Klettkrysset

Denne flishoggeren veier 34 tonn og spiser store trær. Foto: TERJE SVAAN
Denne montasjen viser hvordan det nye krysset blir. Foto: STATENS VEGVESEN
Slik kan det nye bygget til Vinjes transport bli. Foto: Illustrasjon fra akitektene Grimstad og Tønsager AS
På denne tomta kommer næringsbygget og den nye veien. Foto: Vinjes transport
To rundkjøringer og bro over E6 utgjør det nye Hårstadkrysset. Foto: STATENS VEGVESEN