Påsken har vært forholdsvis rolig for politiet, men det er en trend de siste dagene som har gitt dem grunn til bekymring.

- Vi har fått flere meldinger fra folk som har oppdaget at noen har klistret teip på dørene sine, forteller operasjonsleder Rune Brandmo Sør-Trøndelag politidistrikt.

Her har de slått til

Han sier at det er en velkjent metode for innbruddstyver for å sjekke om folk er på ferie.

I år ble de første teip-tilfellene meldt inn til politiet for to dager siden, ved et hus på Jonsvatnet. Deretter har flere meldt om det samme, blant annet i Midtbyen og på Jakobsli.

- Det virker ikke som det er noe system på hvor de dukker opp, sier Brandmo.

Han sier også at det forskjell på hvordan teipbitene blir plassert.

- Det varierer, det virker ikke som om det er fast rutine på det. Den siste vi observerte var på Jakobsli i dag. Da var teipbiten kilt inn mellom toppen av døra og dørkarmen, sier Brandmo.

- Kontakt politiet

Han ber folk om å være på vakt i påskedagene.

- Vi vil gjerne at folk skal være ekstra observant. Folk må være våkne, og gjerne sjekk nabohuset, hvis du vet de er på ferie. Hvis dere ser noe lignende, så oppfordrer vi folk til å ta kontakt med oss, sier Brandmo.

Til tross for økende teip-aktivitet, så er det ikke meldt om noen boliginnbrudd i påsken.

- Det har kun vært snakk om bedriftsinnbrudd, men da har det kun vært noen av våre faste gjengangere som har vært på ferde, sier Brandmo.