- Crazy, ropte Renee Fagerhøi etter at hun ble kåret til vinneren av Top Chef på TV2 mandag kveld. Programmet er ikke direktesendt og hun har ventet siden oktober i fjor med å sprette sjampanjen.

- Nå er jeg så glad. Det er så deilig å endelig kunne feire etter så lang tid. Nå skal vi kose oss, drikke sjampanje og ha det kjempeartig, sier Fagerhøi over telefonen fra Kalas & Canasta. Der hadde en heiagjeng på over åtti personer samlet seg for å se finalen.

- Bare det å se familie, venner og andre gjester så glade for at jeg vant, gjør meg helt rusa, sier kokken, som til daglig er kjøkkensjef på Kalas & Canasta.

Sjekk jubelscenene i videoen øverst i artikkelen.

Les også: - Det kokte i kveld, mer enn noen gang tidligere. Vi svetta og jobba vanvittig

Bli litt bedre kjent med Renee Fagerhøi. Trd.by stilte henne 13 spørsmål. Sjekk hva hun svarte.

Spennende finale

Det ble en nervepirrende poengutdeling i Top Chef-finalen. Konkurrenten Halvar Ellingsen fikk tre poeng før Fagerhøi rakk å få ett, men det endte til slutt 3 – 3. Så avslørte dommerne at trondheimskokken likevel hadde trukket det lengste strået.

- Jeg var sikker på at Halvar kom til å vinne når han fikk så mange poeng til å begynne med. Så det var helt sinnssykt da de sa at jeg vant, sier en strålende fornøyd kokk.

Dermed ble hun vinneren av en kokebok-avtale med Kagge forlag og 250 000 skattepliktige kroner.

- Planen er å åpne egen restaurant, så pengene går rett inn på en godt bevart sparekonto. De vil stå der å vente på den dagen jeg finner det riktige lokalet og jeg kan åpne bula mi, sier hun.

Kokeboka har hun ennå ikke begynt å skrive, men hun har planer om en bok med sin egen type mat.

- Min type mat er rustikk mat med mye finesse. Jeg liker å bruke mye grønnsaker, og litt uvanlige deler av dyr, som innmat, kjake, høyrygg og bog. Og selvfølgelig fisk og sjømat, sier hun.

Nervøs under sending

Selv om hun visste resultatet, var hun like fullt nervøs da Top Chef-finalen ble sendt på tv mandag kveld.

- Jeg vet hvem som vinner, men jeg er nervøs likevel. Jeg har ikke sett hvordan programmet er klippet, hvordan rettene mine ser ut på tv eller hva jeg sier. Jeg har aldri vært så stresset før, sa Fagerhøi til Adresseavisen rett før finalen.

- Jeg husker hva jeg leverte av mat, men veien dit er ganske «blurry». Jeg mistet sikkert hodet litt, ler hun.

Inne på Kalas & Canasta var det ingen seter ledige. Bransjefolk fra forskjellige restauranter, leverandører, familie, venner og andre gjester var alle samlet for å se finalen.

Restauranten spanderte amerikansk middag på såkalte «fengselsbrett» for anledningen.

- Vi serverer en «american tv-dinner». Vi skal jo se på tv sammen. Det blir svinenakke med barbecuesaus, makaroni og ost og popkorn, oliven og chilimandler som snacks, sa Fagerhøi før middagen.

I kveld spanderer Kalas & Canasta middagen på alle gjestene. Det blir amerikansk mat på såkalte «fengselsbrett». Foto: Christine Schefte
På Kalas & Canasta er det stappfullt mandag kveld. Bransjefolk fra forskjellige restauranter, leverandører, familie, venner og andre gjester er samlet for å se finalen i Top Chef. Foto: Privat
Foto: Christine Schefte