Kjører du ned Høyskoleveien i Trondheim er det nesten umulig å ikke legge merke til konsentrasjonen av elbiler. Det er neppe fordi andelen miljøbevisste innbyggere er høyere her enn i andre deler av byen.

Da Adresseavisen sjekket onsdag denne uka utgjorde 94 prosent av kjøretøyene som parkerte her, gratisparkeringer. Bare én av 17 plasser var benyttet av en bensin- eller dieselbil. Dette er en av få sentrumsnære gater hvor det ikke er maksimaltid for hvor lenge du kan sette fra deg kjøretøyet.

Les også: Elbiler parkerer gratis for 15 mill i året i Trondheim

Arbeid i gang

- Vi er i gang med omregulering flere steder. Det eksisterer ikke tidsbegrensing på disse plassene i dag. En slik regulering er hensiktsmessig, spesielt i sentrumsnære områder, sier Nann Robertsen, driftsleder i Trondheim Parkering.

Høyskoleveien er en av disse områdene. Det er først og fremst gater i nærhet av NTNU på Gløshaugen og St. Olavs Hospital på Øya, hvor parkeringsbestemmelsene nå innskjerpes.

Les også: Nå kan du bare stå parkert i tre timer

Kjører til jobb

Fra 1. februar er det lov å stå parkert gratis i maksimalt tre timer for elbiler på gateplan i Midtbyen, tidligere var grensen fem timer. Innskjerpingen ble gjort fordi parkeringsplassene i sentrum skal kunne brukes av besøkende, i stedet for dem som jobber der. Neste år fjerner trolig kommunen hele ordningen med gratisparkeringen for elbiler.

Les også: - Vi flytter jo bare litt på bilene

En BMW-stasjonsvogn var eneste ikke elektriske bil parkert i Høyskoleveien. Foto: terje svaan
Trondheim Parkering innfører tidsbegrenset parkering i denne gata. Foto: terje svaan
Flere sentrumsnære områder har inntil nå hatt ubegrenset maksimaltid for parkering. Foto: terje svaan