Det er i et Facebook-innlegg i forbindelse med utgivelsen av sin egen bok Thomas Hjelde Thoresen forteller at han brukte doping.

Her pågripes fem personer under en politiaksjon på Kaliber Open 2016

Angrer ikke

«Jeg har blitt Norgesmester i Athletic Fitness uten å ha brukt doping. Jeg har også blitt Norgesmester og Nordisk mester i Classic Bodybuilding etter å ha brukt doping. Det er ikke noe jeg er stolt av, men heller ikke noe jeg angrer på. Det var et valg jeg tok der og da fordi jeg følte jeg hadde nærmet meg mitt naturlige potensial med tanke på hvor mye muskelmasse som er mulig å oppnå naturlig» skriver han selv.

Thoresen skriver i en epost til Adresseavisen tirsdag ettermiddag at han ikke ønsker å gi noen kommentar utover det han selv skriver på facebooksiden til boken:

«Jeg har tatovert det kinesiske tegnet for "kaizen" på underarma, som betyr "kontinuerlig forbedring". Jeg valgte derfor å prøve doping for å ta fysikken min til nye høyder.Da hadde jeg trent seriøst i 7 år, og blitt Norgesmester først. Jeg har senere tatt et valg om å ikke bruke doping»

Thoresen påpeker også at han aldri har anbefalt noen andre å bruke doping. I tillegg skriver han at han nå har sagt opp sin stilling som daglig leder for Kaliber Gym.

Thoresen står som styremedlem i Norsk Kroppsbygger og Fitnessforbund.

Dopingstempel

Kaliber Gym har i lengre tid hatt dopingstempelet hengende over seg etter at flere personer i miljøet ble tatt i forbindelse med «Operasjon Gilde» for noen år siden.

Innrømmelsen til Thoresen kommer bare en uke etter at han gikk ut og tok avstand fra doping på vegne av treningssenteret og klubben som tilhører det i forbindelse med den første fitnesskonkurransen i Trondheim på flere år.

I forbindelsen med konkurransen ble han spurt om han kunne garantere at de som trener på Kaliber treningsstudio er dopingfrie.

- Det er umulig å si. Det er ingen treningsstudio som kan garantere det, svarte han da.