Styret i Studentersamfundet i Trondheim vil at lystavla skal henges opp over hovedinngangen på det røde, runde huset.

Dette er et verneverdig bygg, og et av Trondheims mest kjente landemerker. Svært mange har et forhold til studentenes eget hus ved Elgeseter bru.

Nå vil det sittende styret i Studentersamfundet ha en elektronisk skjerm der det i dag er et håndmalt banner.

- Det vil gi oss en litt mer fleksibel markedsføringsplattform med større muligheter, sier Iben Aanonsen, som er leder i Markedsføringsgjengen ved Studentersamfundet.

Markedsføring

Hun peker på at en slik skjerm gjør det enklere å informere om arrangement, avlysninger og åpningstider.

- Banneret er arbeidskrevende og veldig statisk. Med en elektronisk skjerm kan vi oppdatere informasjonen oftere og raskere, sier Øyvind Bentås, som er leder i Studentersamfundet.

Han er opptatt av å få fortalt mer om det som skjer i huset fra dag til dag, sånn at tilbudet blir mer kjent og sånn at det kommer mer folk på arrangementene.

- Studentersamfundet er Norges største kulturhus. Her skjer det noe hver dag, og vi ønsker å vise fram det gode og brede tilbudet, sier Bentås.

Kulturminne

Markedsføringsgjengen har bedt om en uttalelse fra Byantikvaren, for å sjekke ut mulighetene for å sette opp en elektronisk skjerm på det verneverdige bygget.

Svaret er ikke til å misforstå: «Selv uten å ha blitt forelagt konkret forslag til løsning, skal bemerkes at Byantikvaren bestemt ikke kan tilrå aksept for noen former for elektronisk lysende skjermer på fasaden» skriver byantikvar Gunnar Houen i sitt svarbrev.

Han viser til at Studentersamfundets bygning er et ytterst markant kulturminne i Trondheim, og at det har «svært høy antikvarisk verdi».

«Bygningen ligger dessuten innenfor hensynssone kulturmiljø, slik dette er definert i Kommuneplanens arealdel,» skriver Gunnar Houen.

Gir ikke opp

Ledelsen i Studentersamfundet gir ikke opp planene om ei lystavle, selv om byantikvaren stiller seg så tydelig negativ til forslaget.

- Byantikvaren gjør bare jobben sin, men Studentersamfundet er et levende kulturhus. Da synes jeg det er litt rart at han setter seg bakpå så fort, uten å ha tatt en dialog med oss om planene, sier Bentås og Aanonsen.

De understreker at ideen om lystavla er fersk, og at de ennå ikke har noen tegninger eller detaljert plan for hvordan den skal se ut.

- Vi er i en veldig tidlig planleggingsfase, men ser vel for oss en skjerm på samme størrelse som dagens banner.

- Så deres fortsetter arbeidet selv om Byantikvaren sier nei?

- Ja, vi gir ikke opp. Det må være mulig å finne en løsning som alle er fornøyd med, sier Bentås og Aanonsen.

Flere meninger

De legger vekt på den gode intensjonen bak forslaget, og mener en slik lystavle vil være bra for virksomheten her.

- Er det intern enighet om dette i Studentersamfundet?

- Vi har ikke hatt så mye diskusjon om dette ennå, fordi vi er så tidlig i planleggingen, men jeg kan ikke forstå at gjengene har innvendinger. Lystavla vil jo gjøre arrangementene deres mer tilgjengelige for folk. Vi har et fantastisk tilbud, som vi trenger å gjøre mer kjent. Derfor vil vi få til en bedre markedsføring, sier leder Bentås.

Han er fullt klar over at svært mange har et nært forhold til og meninger om det røde, runde huset.

- Det synes vi er stas, men vi håper på forståelse for at vi ønsker å markedsføre oss best mulig, sier Studentersamfundets leder Øyvind Bentås.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

- Vi håper på forståelse for at vi ønsker å markedsføre oss best mulig, sier Studentersamfundets leder Øyvind Bentås Foto: Morten Antonsen
- Lystavla vil gi oss en litt mer fleksibel markedsføringsplattform med større muligheter, sier Iben Aanonsen Foto: Morten Antonsen