Fredag arrangerte Norske landskapsarkitekters forening (NLA) fagdag i Trondheim. På programmet sto blant annet utdeling av «Landskapsarkitekturprisen».

Den ble utdelt for første gang i fjor, og er en nasjonal pris.

Enstemmig jury

I år vedtok en enstemmig jury at SLA AS er årets vinnere for Brattøra friområde.

I begrunnelsen står det blant annet at «transportåren er nennsomt utviklet til et parkdrag langs sjøen, og har gjort sjøfronten tilgjengelig igjen.» Arkitektene fikk også ros for enhetlig materialbruk og godt design.

Åsveien skole fikk omtale

I tillegg til arkiteturprisen, fikk tre andre prosjekter hedrende omtale. Også her var Trondheim representert ved Åsveien Skole. Løvetanna Landskap bak prosjektet fikk særlig skryt for kreativ programmering og nøktern materialbruk.

«Gjennom beskrivelsen er det tydelig at landskapsarkitekten har vært svært aktiv i hele prosessen. Dette uttrykkes særlig sterkt ved at bygget er formet etter bøkelunden og at prosjektet har høy blå-grønn faktor», heter det i omtalen.

Hildegunn Loraas i arrangementkomitèen mener fagmiljøet Trondheim skal være stolte av arbeidet. Etter fagdagen fikk deltakerne en befaring på Brattørkaia, Brattøra friområde og Skansenparken. De om lag 170 deltakerne ble også oppfordret til å besøke andre landskapsprosjekter i Trondheim under oppholdet.

Årets landskapsarkitekturpris gikk til SLA AS for prosjektet på Brattøra. Foto: Rainer Stange