Politiet pågrep mannen i 40-årene i Trondheim, og han er nå siktet for seksuell omgang med en gutt i barneskolealder. Gutten bor et annet sted i landet, og hendelsen skal ha skjedd der.

- Vi ble kjent med forholdet og pågrep mannen. Det ble også gjort beslag av elektroniske bevis som kan medføre flere siktelser, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Kun én fornærmet

Politiet opplyser at de så langt har kun én fornærmet i saken. De har opprettet samarbeid med det aktuelle politidistriktet.

- Det vil bli et tilrettelagt avhør på et barnehus som er i nærheten av der den fornærmede gutten bor, sier Momyr.

Han vet ikke hva som er forholdet mellom siktede og fornærmede. Siktede er ikke en tidligere kjenning av politiet.

- Vi har gjort avhør av ham, sier Momyr.

Ber om lukkede dører

Politifullmektig Marthe Kulset Dahl i Trøndelag politidistrikt vil be om fire ukers varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag ettermiddag.

- Vi vil be om at rettsmøtet holdes for lukkede dører. Det er tidlig i etterforskningen, og vi ønsker ikke å si så mye ennå, sier hun.

Hun forteller at siktede, en norsk mann, har erkjent straffskyld for det som siktelsen omhandler. Han er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 299 som gjelder seksuell omgang med barn under 14 år.

- Vi ønsker å fremstille siktede for varetektsfengsling fordi det er fare for bevisforspillelse, sier hun.

Hun vil be retten om fengsling i fire uker med to ukers brev- og besøksforbud.