Eposten er på omkring to og en halv A4-side og beskriver verden slik Vigrid ser den.

Voldelig og rasistisk

Organisasjonen bygger sin ideologi på norrøn mytologi. Den ligner nazistiske organisasjoner med sin raselære og er av PST karakterisert som både voldelig og rasistisk. Flere av Vigrids medlemmer skal ha blitt dømt for grov voldskriminalitet.

Rektor tar avstand

Alle lærerne ved Thora Storm mottok eposten fredag kveld, med unntak av rektor og ledelse. Rektor, Anders Buhaug har fått den tilsendt fra Adresseavisen.

- Jeg er ikke redd for at lærerne mine mangler sunn fornuft, sier rektoren, som synes det er vanskelig å ta Vigrid og Tore Tvedt seriøst.

- Lærerne ved Thora Storm kommer til å håndtere dette profesjonelt. Jeg regner med at både de og alle i skoleledelsen vet hva denne organisasjonen står for og vurderer det deretter, sier Anders Buhaug.

Rektoren sendte ut en epost til lærerkollegiet fredag hvor han redegjør for hendelsen.

- Men jeg regner med at de vet hva som ligger bak holdningene til Tore Tvedt og Vigrid, sier rektoren.

Vigrid vil hjelpe skolen

Tore Tvedt tilbyr et partnerskap i denne e-posten, hvor han stiller «vår kunnskapsbase gratis til disposisjon» for skolen.

- Innholdet i denne eposten tar jeg sterk avstand fra, sier rektoren, uten å ville gå inn i detaljer.

- Jeg vil på ingen måte ha dem som samarbeidspartner og disse holdningene treffer neppe noen som jobber hos oss, sier Buhaug.

De ønsker at lærerne skal sende inn aktuelle spørsmål og få svar « ... med forankring i en bred og faktabasert konseptuell forståelse av den globale geopolitiske utvikling. Vi i Vigrid har hatt en enorm og dokumenterbar suksess med opplegget og bidrar så gjerne med å bedre samfunnsforståelsen til representantene i din virksomhet», står det i brevet.

Ønsker dem lite synlighet

Anders Buhaug vil gjerne understreke at han helst ville gitt Tore Tvedt og Vigrid minst mulig oppmerksomhet.

- Jeg tror ikke det er så mye vi kan gjøre med, annet enn å forstå at denne type holdninger er en del av samfunnsbildet. Vi må forholde oss til det. Nå og i fremtida, sier rektoren.

Politikere i Midt-Norge fikk nylig en lignende epost fra samme avsender.

Da fortalte Tore Tvedt at de henvendte seg til de fleste kommunestyrene i landet, men at ingen hadde takket ja tilbudet om samarbeid.

Flere skoler har fått brevet

E-posten fra Tore Tvedt og Vigrid er også sendt til alle lærerne ved Meldal videregående skole, forteller rektor Øyvind Togstad i en e-post til redaksjonen lørdag formiddag.

- Vi mottok den i går ettermiddag.

Det er ikke første gang Vigrid sender ut denne, eller lignende e-poster til skoler.

LES OGSÅ (Pluss): Mange deler «Namsos-sak» fra svært omstridt nettside

- Sist det kom slike e-poster til skoler i Trøndelag, diskuterte rektorgruppen i fylket saken med utdanningdirektøren, sier rektor ved Thora Storm videregående skole, Anders Buhaug.