Inspektørene på Sandmoen trafikkstasjon var ikke imponert over denne installasjonen. Hylla tar store deler av frontruta. Foto: statens vegvesen

Et utenlandsk vogntog ga inspektørene hakeslepp da det kom kjørende med en hylle på hele høyre side av frontruta.

- Det blir en betydelig større større blindsone, sier leder Jan Ivar Moen for Statens vegvesens utekontroll i Sør-Trøndelag.

- Skjer ganske ofte

Det var første gang denne tungtransportsjåføren ble stanset i Norge med ulovlig hylle i frontvinduet. Det ble derfor gitt kjøreforbud inntil hylla var fjernet.

- Vi ønsker å få bort slike sikthindringer, for det kan føre til farlige trafikksituasjoner, sier Moen.

Dessverre er det stadig vekk noen som kommer kjørende med hyller på dashbordet. Stopper man samme sjåfør flere ganger, blir forholdet anmeldt til politiet og det ender som regel med forelegg.

Kaffetrakter i frontruta

- I de verste tilfellene står det både pc og kaffetrakter på hyllene. Vanligvis ligger det papirer eller mobiltelefoner oppå bordet, sier han.

- Det er veldig trafikkfarlig, understreker han.

Sjåføren hadde heller ikke gyldig bombrikke i bilen, og dermed ble det gebyr på 8000 kroner for det forholdet, sier Moen.

Samme lørdag ble det også stanset et vogntog som hadde overlast. Gebyret ble 6250 kroner, og sjåføren må laste om til lovlig vekt.

- Den har stått siden lørdag, men nå ser jeg at den driver og laster om, sier Moen mandag formiddag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.