Det har vært mange observasjoner av en rødrev i Tyholt-området de siste ukene. Flere lesere har sendt inn video og bilder av Mikkel som er på besøk i hager og boliggater. Men ifølge Viltpatruljen er det mye som tyder på at det kan være flere rødrever som vandrer rundt.

- Jeg har ikke sett to rødrever sammen, men vi har en mistanke om at det er en del urban rev i området. Det er en av rødrevene som har en dårlig bakfot, sier Ole Bjørn Nordland i Viltpatruljen i Trondheim.

Mette Graffer ble ganske overrasket da hun fikk besøk av en rødrev i hagen på Tyholt. Hun synes det var spesielt å komme så tett på dyret.

- Blir nok værende

Ifølge Nordland er det millioner av gjemmeplasser og godt med mat i disse områdene hvor rødrevene har blitt observert.

- De første meldingene på rødrev fikk vi allerede for fem måneder siden. Jeg tror nok man kan forvente at revene blir værende en god stund i tettbebygde strøk.

Familien Arbo på Singsaker fikk for omtrent to uker siden sjokk da de oppdaget at begge kaninene var drept av en rev.

- Hvis reven går løs på kjæledyr og folk blir skremt, må vi vurdere tiltak. Vi vil prøve å unngå slike konflikter, sier han.

Kaninen Trippe ble reddet i sikkerhet da en årvåken nabo slo alarm

Hinkende rev

Allerede før jul fikk Nordland og kollegene beskjed om rødreven som haltet på bakbeinet.

- Men det virker som han er i god form, selv om han tydeligvis ikke trår på den ene bakfoten. Vi har ikke klart å komme nært nok til å vurdere om han lider. Derfor vil vi svært gjerne ha hjelp av publikum, sier Nordland.

Han er spesielt opptatt av observasjoner av rødreven når han ligger og hviler.

- Det er vanskelig å vite om han lider basert på observasjoner. Jeg vil gjerne se ham selv. I dag har jeg fått to observasjoner på reven, men vi rekker ikke frem før den stikker av, sier han.

Pass opp for elgene

Han har forståelse for at mange blir mer opptatt av å filme eller å ta bilder i stedet for å ringe Viltpatruljen.

- Det er fascinerende å se ville dyr i urbane strøk. Men dette er ikke noe nytt, vi har alltid hatt grevlinger, elger, rever og rådyr midt i byen. Om én måned vil det trolig komme en god del elgobservasjoner, sier Nordland.

Da er tiden inne for at elgkua jager vekk elgkalvene, og de har en tendens til å forville seg ned i tettbebyggelsen.

- Det er direkte farlig fordi de er ganske uberegnelig. De får ofte lett panikk, advarer Nordland.

- Kan det være noe trussel forbundet med revene?

- Det handler mer om sykdommer som kan smitte over til husdyr. De er en trussel for høner, kaniner og kanskje katter, men ikke for mennesker, mener Nordland.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.