- Etterforskningen er snart ferdig. Det gjenstår bare småtterier, sier politioverbetjent Jan Erik Mihle i Trøndelag politidistrikt.

Etterforskningen i voldsvideosaken fra en videregående skole i Trondheim har krevd en god del ressurser. En 18 år gammel elev slo en annen elev til blods i en garderobe mens andre elever sto rundt. Voldsepisoden, som skjedde 14. april, ble filmet og lagt på sosiale medier.

Rektoren ved den aktuelle skolen forteller at flere av de som var til stede har blitt midlertidig bortvist fra skolen i noen dager.

Etterforsker februar-episode

I forbindelse med denne episoden dukket det også opp en annen lignende hendelse fra februar i år hvor en elev ble slått fire ganger utenfor samme skole. Denne saken er også under etterforskning.

- Vi etterforsker alle videoer og hendelser som kommer inn til oss, men det er ikke sikkert vi klarer å identifisere gjerningsperson og fornærmede i alle sakene, sier han.

200 på infomøte

Mandag kveld var det et informasjonsmøte for foresatte ved den aktuelle skolen. Ifølge NRK Trøndelag var det rundt 200 som møtte opp i kantina på den videregående skole. Mihle håper at mange foreldre ble beroliget og at de fikk mer informasjon om det som hadde skjedd.

- Nå gjelder det å få dette inn i riktig perspektiv. Foreldre som har barn på skolen ønsker å vite om det er trygt. Jeg vil påstå at det er trygt å gå på videregående skole i Trondheim, understreker Mihle.

Eleven som ble angrepet i garderoben på den videregående skolen sier at han ikke lenger føler seg trygg på skolen (for abonnenter).

18-åringen som banket en elev ved en videregående skole i Trondheim sier at det ikke er noe mønster i slåsskampene. (for abonnenter)

- Gir en tankevekker

Han mener det som regel er en viss relasjon mellom fornærmede og gjerningsperson. Nå håper han at det begynner en ny tidsregning etter voldsepisoden i garderoben. - Jeg håper kan være en tankevekker, både for gjerningsperson og de personene som sto rundt. De har kanskje forstått at det er noe som heter medvirkning, sier Mihle.

- Det oppleves som krenkende å bli filmet når det brukes vold mot deg. Jeg vil ikke si at det er en trend, men det har vært enkeltepisoder på andre videregående skoler som har blitt etterforsket, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Eleven som ble slått til blods i en garderobe ved en videregående skole fortalte Adresseavisen at han ikke lenger følte seg trygg. Foto: privat