Den halliksiktede mannen ble onsdag fremstilt for en ny periode i varetekt. Politiadvokat Sigbjørn Oldren ved Trøndelag politidistrikt ba Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengsle mannen i to uker, men dommerfullmektig Nina K. Wærnhus mente, i likhet med forsvarer Arve Røli, at det ikke lenger foreligger bevisforspillelsesfare i saken. Hun løslot derfor 64-åringen.

Oldren anket fengslingskjennelsen på stedet til Frostating lagmannsrett. Onsdag kveld ble det imidlertid klart at politiet trakk anken. Mannen blir derfor løslatt.

Har erkjent straffskyld

Politiadvokaten opplyser at vestlendingen er siktet for å ha leid leiligheter, som han igjen har fremleid til prostituerte.

- Vi mener han siden 2015 har fremleid minst ti leiligheter til prostituerte i Trondheim og Bergen. Siktede erkjenner straffskyld for de fleste postene i siktelsen, sier han.

Sør-Trøndelag tingrett er enig i at det er skjellig grunn til å mistenke 64-åringen for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneder, men på grunn av siktedes erkjennelse og de omfattende beslagene politiet allerede har foretatt i saken, mener dommeren at bevisforspillelsesfaren «er relativ beskjeden», heter det i kjennelsen.

Retten utelukker ikke at det er flere involverte i saken, blant annet prostituerte som har bedrevet ulovlig hallikvirksomhet eller som kan være aktuelle som vitner, men har likevel - under tvil - kommet til at det ikke foreligger «en konkret og reell mulighet for siktede til å påvirke vitner og eventuelle medsammensvorne nå», heter det i avgjørelsen.

- Vil samarbeide

Politiadvokaten hadde i utgangspunktet tenkt å begjære den siktede varetektsfengslet i fire uker, men endret dette underveis i onsdagens fengslingsmøte.

- Siktede sa under rettsmøtet at han ønsket å samarbeide med politiet om etterforskningen, derfor endret jeg påstanden fra fire til to uker, forklarer Oldren.

Det var 5. april i år at vestlendingen ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet. Politiet oppsøkte deretter flere leiligheter i Trondheim og Bergen hvor det ble foretatt ransaking og gjort beslag. I tillegg ble flere prostituerte kvinner avhørt.

Det er menneskehandelgruppen ved Trøndelag politidistrikt som etterforsker saken i samarbeid med politiet i Bergen. Den siktede har sittet i varetekt siden 7. april.