Det er en del gråhegre i Theisendammen i Bymarka i Trondheim for tiden, og Nina Hervik knipset et blinkskudd av en hegre som forsynte seg av matfatet.

30 meter unna

Bård Sverre Solem bor i nærområdet på Hammersborg, og er også ofte ute med kameraet. I fjor fikk han fanget en gråhegre som var på jakt etter frosk. Heldigvis hadde han med seg fotoapparatet og kom på «skuddhold» 30 meter fra den staselige fuglen.

- Det er dramatiske scener som utspiller seg i vårt nærområde - en kamp på liv og død rett utenfor stuedøra, forteller Solem.

De siste dagene har han observert hegrene ved Theisendammen.

- Men de har ikke kommet før de siste dagene. Det har kun vært overflyvninger frem til nå. Kanskje de bare vil sjekke forholdene, mener Solem.

- Lett å få øye på

Han anbefaler alle som vil få et glimt av hegrene om å ta turen rundt Theisendammen.

- Det bør derfor være store sjanser til å observere hegrene fiske i bukta ved Byåsen butikksenter de nærmeste dagene. Fra stien rundt Theisendammen er det lett å få øye på hegrene, sier han.

Han administrerer Facebook-gruppa Blyberget frileik, og legger stadig ut observasjoner fra naturlivet. Han forsøker å beskrive bildene med glimt i øyet. 24. april la han ut bilde av en munter guttegjeng tidlig søndag morgen.

Disse fire herrene listet seg opp av Theisendammen en søndag morgen. Foto: BÅRD SVERRE SOLEM

- Theisendammen er et fantastisk naturskjønt område tett opp til Trondheim sentrum og lett tilgjengelig, skryter Solem.

Adressa.no har skrevet om mange sjeldne fugler som har vært på besøk i Trøndelag:

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.