Daglig leder i Trondheim Golfklubb, Harald Helland, våknet lørdagsmorgen av at noen sendte ham et bilde av en golfbil så vidt stikkende opp av vannet i Theisendammen.

Siden golfklubben ligger på Sommersetra og har bane som så å si ender rett i Theisendammen var det nærliggende å tro at han savnet en bil.

- Ja, det er vår golfbil. Noen har kjørt av gårde med én av våre fem golfbiler i natt, sier Helland som har vært oppe på Sommersetra i dag og har en teori om hvordan det har skjedd.

Bekymret for banen

- Golfbilene står i et redskapshus ved treningsbanen, og vi ser at noen har vært oppe på taket og brutt opp en del av blikktaket. Da har de sett hva som er inni huset, og etterpå har de gått rundt huset og brutt opp døra. Deretter var det lett å tjuvstarte en av golfbilene og ta seg en tur. Vi kan se på sporene her ute at bilen har kjørt ut på banen og så endt i Theisendammen. Det vil si, jeg tror ikke noen har kjørt nedi vannet, jeg vil tro de som stjal bilen har stoppet ved vannen og trillet den uti, sier Helland.

Når Adresseavisen ringer har Helland akkurat tilkalt banemannskap for å sjekke om banen kan være ødelagt.

- Vi har sesongåpning neste lørdag. Dette er ti dager senere enn i fjor, fordi det har vært så mye is i vinter noe som ikke har vært bra for gressbanen. Nå håper vi virkelig ikke noen har kjørt rundt og ødelagt der vi har sådd på nytt. Men foreløpig ser det ut som banen berget, sier Helland som nå er lei av nattlige besøk på golfbanen.

Lei av uønskede gjester

- Vi sliter med nattlig besøk, men dette er første gang noen har stjålet en golfbil. Nå setter vi inn flere tiltak, vi vil skaffe alarm, få bedre belysning og vi vil også ha nattlig patruljering, i alle fall frem til 17. mai. En golfbil koster mellom 50 000 og 60 000 kroner, og vi vet ennå ikke om den må erstattes eller hvor mye det eventuelt vil koste å reparere den. Uansett koster dette penger og ressurser, og slik kan vi ikke ha det, sier Helland som vil anmelde tjuveriet til politiet.

- De som kjørte rundt med golfbilen i natt har sikkert hatt en morsom tur?

- Ja, det var nok kjempekoselig for dem dette, er jo som å kjøre en gokart. Alle er hjertelige velkomne hit, men de må komme i åpningstiden og oppføre seg ordentlig, sier Helland som nå er lei seg for at golfklubben mest sannsynlig kun har fire golfbiler, i stedet for fem, til sesongstart.

- Vi bruker golfbilene til seniorene. Vi vil at de som er dårlig til beins likevel skal ha muligheten til å fortsette med golf. Det er vanligvis to i hver bil, og nå er det to færre som gis tilbudet om å kunne delta under sesongstarten.

Foto: Adressa.no-tipser