- Det som går igjen er manglende forsikring og manglende godkjenning av periodisk kjøretøyskontroll, sier leder Jan Ivar Moen for Statens vegvesens utekontroll i Sør-Trøndelag.

Kontrollerte 5100 kjøretøy

I tidsrommet fra klokka 13.00 til 19.00 torsdag ettermiddag kontrollerte Statens vegvesen 5100 kjøretøy. 47 kjøretøy ble begjært avskiltet, noe som utgjør nærmere én prosent av de kontrollerte.

- Vi gir folk en sjanse til å ordne opp på stedet, men det endte til slutt med at 23 ble fysisk avskiltet, forklarer Moen.

- Overrasket

Han synes det er betenkelig at en så stor andel av bilparken ikke har alt på stell på en ordinær ettermiddag.

- Jeg blir litt overrasket over at det er så mange. Jeg skjønner ikke at folk tør å kjøre uten forsikring. Det kan få store konsekvenser å ikke ha forsikring dersom noe skulle skje, sier han.

Statens vegvesen samarbeidet med Utrykningspolitiet (UP), og de sjekket promille og rusmidler.

- Det var 116 som ble sjekket for dette og det var ingen utslag på promille, mens én sjåfør fikk utslag på rusmidler, opplyser Moen.

Kjørte med piggdekk

Det ble en travel ettermiddag for inspektørene, og Moen forteller at de faktisk var for dårlig bemannet til å gjennomføre en såpass omfattende kontroll.

Vegvesenet bruker Automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) for å kontrollere kjøretøyene.

Det ble også skrevet to gebyr for ulovlig bruk av piggdekk, fem gebyr på manglende fremvisning av dokument, to bilbeltegebyr og åtte kontrollsedler for tekniske mangler.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.