I en hvit limousin kommer Eva Karin Juberg og Jon Arve Arntzen fra Verdal til Lademoen kirke med stil. Paret, som har vært sammen i snart 15 år, har med seg forlovere med følge og et vennepar når de skal gi hverandre sitt ja.

Se bildegalleri fra «Drive in-vigsel» i Lademoen kirke øverst i saken.

- Været er bestilt! sier bruden og smiler mens hun stryker hendene over den hvite brudekjolen.

- Selv om denne helga egentlig ikke passer, både jeg og forloveden min har arbeidshelg, legger hun til og ler.

Intimt Las Vegas-bryllup

Arbeidshelg eller ikke, lørdagen er satt av i kjærlighetens tegn. I mars skrev Adresseavisen om arrangementet «drive in-vigsel», der par kan komme til kirka og gifte seg gjennom en kjapp seremoni. Dermed fikk Juberg og Arntzen den muligheten de har ventet på.

- Jeg har alltid ønsket den lille, intime seremonien, mens samboeren min alltid har ønsket å gifte seg i Las Vegas. Og dette blir jo litt Las Vegas i Trondheim, sier Juberg.

- Og vi er kjempefornøyd med Vegas-følelsen, sier forlover Elin Peggy Kurseth mens hun hjelper bruden med de siste forberedelsene før de kan entre kirka. Prøvingspapirer må leveres, deretter kan seremonien begynne. Det hele skal ta omtrent 15 minutter.

- Vi har ikke fortalt det til barna

Lørdag klokken 11.00 åpnet Lademoen kirke dørene for par som ønsket å gi hverandre sitt ja. «Drive in-vigsel» er kanskje et fremmed begrep i Norge, men rundt 21 par har på forhånd meldt sin ankomst. Fire prester fordelt på to kapeller står klare for å ta imot brudeparene.

Det første paret som blir viet lørdag, er Vivian Nordal og Geir Ove Skjerve. De har kun med seg sine forlovere, Åse Farbu og Per Magne Hansen, som også er dagens andre brudepar. En dobbeltvielse åpner dagens massebryllup-seanse.

- Vi har ikke fortalt det til barna enda, vi skal ta en ringerunde etterpå, sier Skjerve og humrer.

- Så når er det egentlig denne saken kommer ut?, spør han raskt.

- Vi skal ut og spise med dem senere i dag. Jeg er veldig spent på å fortelle dem at vi har giftet oss, de vil bli overrasket, men veldig glad, sier Nordal.

Prestens første dobbeltbryllup

De to venneparene har kjent hverandre i rundt 30 år og synes det er fint å kunne dele denne dagen med hverandre. Etter vielsen fikk de æren av å sprette bryllupskaken fra Rosenborg bakeri.

- Det ble en spennende seanse. Jeg hadde ikke trodd at vielsen skulle føles så personlig, sier Farbu.

Trond Roland viet de to parene. For ham var dette hans første dobbeltbryllup.

- Det var utrolig artig med to vennepar som har kjent hverandre lenge, sier Roland.

Økonomisk

For presten er drive in-vigsel en ny, men flott erfaring.

- Et bryllup i dag er ikke billig. Det er uheldig om økonomi er grunnen til at folk ikke gifter seg. Dersom dette kan bidra til at flere får muligheten, er det veldig positivt, sier Roland.

- På denne måten slipper også brudeparene stress og det kravet om at alt skal være så perfekt, legger Roland til.

15 gamle kjoler ble til ti nye da studenter ved Makeup & Styling laget brudekjoler i vintagestil. Årets bryllupsmote sier gjenbruk og redesign

Etter 45 hektiske minutter har seks par blitt til ektepar. Kristin Langemyhr og Fredrik Samdal er blant parene som har gitt hverandre sitt ja, kun med sin nærmeste familie som gjester. Etter vielsen, er brudens mor både rørt og glad.

- Det ble en høytidelig og innholdsrik stund, det ble veldig flott, sier Randi Langemyhr og smiler mot de nygifte.

Kan senke skuldrene

«Hurra! Hurra!», roper brullupsfølget idet nygifte Eva Karin Juberg og Jon Arve Arntzen kommer ut kirkedøra. En flaske med musserende sprettes og det skjenkes i sjampagneglass.

- Det føles så bra. Vielsen i sidekapellet var så intim og hyggelig, sier bruden.

Forlovere Elin Peggy Kurseth og Ola Valsø kan endelig senke skuldrene.

- Jeg har vært litt stressa for oppgaven, men nå er jeg veldig fornøyd og kan slappe av, sier Kurseth og smiler mot en fornøyd brud.

De startet dagen på hotellet hvor brud og forloveden sminket seg til Adele på høyt volum. Nå venter limousinen for å ta brudepar og følge videre på tur. Først til Kristiansten festing og videre til Lianvatnet for piknik. Når kvelden kommer venter det bryllupsmiddag på Credo.

- Dette var over all forventning. Vi føler at dette er vår dag. Vi slipper alt det formelle og kan heller hygge oss sammen med vårt lille følge, sier Arntzen og åpner døren for bruden. Las Vegas-drømmen i Trondheim fortsetter i retning sentrum.