3. mai møtte mannen i Sør-Trøndelag tingrett og erkjente oppbevaring av 42 263 narkotiske tabletter i leiligheten sin i Trondheim. Det ble blant annet funnet klonazepam-, diazepam- og xanor-tabletter i boligen.

Tok hensyn til helsesituasjon

Ifølge dommen har mannen innført tablettene selv fra utlandet, og de tilsvarer medisinene han får utskrevet av lege på hvit resept. Det kom frem i retten at mannen brakte med seg tablettene til Norge for å bruke dem selv, og for å spare penger.

Mannen dømmes for grov narkotikaforbrytelse. Normalt ville forholdet ha gitt fengselsstraff i to år og fire måneder - noe som var aktors straffeforslag. Saken er imidlertid etter rettens mening så spesiell, at verken allmennpreventive eller individualpreventive hensyn tilsier at det må idømmes fengselsstraff, mener retten. Avgjørende for dommeren er 62-åringens helsesituasjon, som gjør at det foreligger tungtveiende for ikke å anvende fengselsstraff.

Vedtok dommen

Tingretten har imidlertid kommet til at sakens alvorlighetsgrad gjør at det maksimale antall timer samfunnsstraff må idømmes - 420 timer. Gjennomføringstiden blir to år og fire måneder. Mannen vedtok dommen på stedet.