- Det her er jeg fornøyd med. Veldig fornøyd.

Opp gjennom årene har det vært mange smil på Lerkendal. Men så ektefølt som det Geir Island viser frem sekundene etter at han har gått av vekta i 5. etasje på Lerkendal skal du lete lenge etter.

Men så har også 60-åringen fra Heimdal hatt sitt å stri med de siste månedene. Derfor kom livsstilsprosjektet Eurofit, som Rosenborg er med på (se fakta), som en gave sendt fra himmelen.

HER ER HISTORIEN FRA UKEADRESSA OM RBK-SUPPORTERNE

Ulyder i hjertet

Lastebilsjåføren gjennom 40 år meldte seg på prosjektet i fjor høst. Formen var ikke bra, og han mente det Rosenborg søkte folk til var midt i blinken. Så kom romjula, og en tur til Røros han husker svært lite av.

- Jeg kjørte postbil, og underveis ble jeg svimmel, fikk fryktelig hodevondt, samt hjertebank som jeg aldri har opplevd før. Jeg stoppet for å ta en paracet, og kom meg tilbake til Trondheim igjen. Jeg reiste rett til legen som rådet meg til ikke å kjøre lastebil. Egentlig husker jeg svært lite av turen, sier han.

Utover i januar ble det tatt prøver som avslørte ulyder i hjertet, og tegn som tydet på høyt kolesterolnivå. Samtidig fikk han beskjed om at han var en av de rundt 70 heldige som fikk være med på Eurofit-prosjektet.

- Jeg hadde valget mellom å ligge på sofaen knaskende på paracet, eller ta tak for å bedre helsa. Jeg valgte det siste, og angrer selvfølgelig ikke, sier han.

Gått ned 11 kilo

Første uka i februar veide han inn på 101 kilo. Første uka i mars startet det 12 ukers lange programmet, og mandag 6. juni viser vekta 89,3 kilo.

- Det er blitt noen gåturer i både storm og snøvær, men det er verdt det. Jeg har ikke vært under 90 kilo på 25 år. Nå er målet å stabilisere seg der, sier han.

Ullydene i hjertet er borte, pg kolesterolnivået er fint. Fortsatt er smertene etter over 40 år med tunge løft, skyving og stillesitting merkbar, men et snitt på over 20 000 skritt om dagen siden mars hjelper på. Nå er det styrketrening som blir neste oppgave.

- Hva hadde du sagt hvis jeg sa disse tallene til deg i fjor på samme tid?

- Glem det, og så hadde jeg ledd. Det er takket være Rosenborg, trenerne, hele prosjektet at jeg er der jeg er i dag. Å få lov til å være med i den indre delen av klubben, trene på samme bane, være på Brakka. Siden Harald Sunde og Odd Iversen herjet for klubben har jeg vært supporter, så det er jo helt fantastisk å få være med på noe slik, sier han.

- Jeg hadde neppe vært med på det her hvis det var Frisk IL som arrangerte, legger han til.

- Har du et triks eller råd du kan gi?

- Jeg har aldri røyka eller smakt alkohol, så det har jeg ikke trengt å kutte ut. Men jeg har kuttet ut sjokoladen i uka, sluttet med å spise meg helt stappmett, og jeg har gått turer. Får jeg sukkerkick skjærer jeg av en tynn skive fra den grove marsipanpølsa jeg har liggende i skapet. Den, sammen med kaffen og vips er suget borte.

Marvin kolliderte

Da prosjektet startet i februar ble det behørig omtalt i Ukeadressa. Den gang var Marvin Bekken fra Orkdal coverboy på helgemagasinet, og skyldte på den jævla colaen for sine 132 kilo. Nå er colaen en saga blott, og de rundt 8000 skrittene han daglig hadde før jul, er nå blitt mellom 12 000 og 14 000 skritt. Men han snittet 20 000 skritt uka før han kolliderte midt i 12-ukersperioden. Taxisjåføren fikk en smell i begge knærne i sammenstøtet, og dermed et ufrivillig opphold på noen dager. Han er fortsatt litt redusert, men det går mye bedre. Mandag veide han inn på 125 kilo.

- Nå kan jeg gå sju kilometer uten å anstrenge meg, det kunne jeg ikke før. Det har vært en så bra opplevelse det her. Mange fine folk, gode trenere, artige møter. Helt herlig, og for min del skal det ikke bli noe problem å fortsette mot målet mitt, under 100 kilo. Kanskje ikke det skjer i år, men en dag.

På veien skal han og sju andre fra prosjektet også være med på kompiscup i fotball på Marvins hjemmebane. Men det blir uten o2-snapperen Stener Skogmo som er på ferie når den spilles.

Lå rett ut i tre måneder

Mannen som har spilt med Trond Sollied tilbake i Mo IL-tiden er endelig tilbake på fotballbanen, noe han takker det her prosjektet for. Da vi traff han sist fortalte han om kreften som sørget for at alle lymfene på overkroppen måtte fjernes. Den gang for 13 år siden var Skogmo, nå 48 år, gjennomtrent. Det var han ikke i februar, og det hadde sin forklaring.

- Jeg måtte fjerne galleblæren i fjor høst, og ble lagt i narkose. Men grunnet cellegiften jeg fikk da jeg hadde kreft tålte jeg ikke narkosen, og ble sjuk. Jeg lå rett ut fra oktober til januar, sier Skogmo.

Nå er han trener for Kattem junior, spiller litt selv, og er i en form han ikke har vært på 13 år.

- Det å gå fra 0 til 100 er ikke lett, og det tar ar tid. Men med indre drivkraft får man det til, smiler han, vel vitende om at livvidden er redusert fra 107 cm til 99 cm på 12 uker.