En kvinnelig syklist er påkjørt av en bil i Osloveien ved Marienborg. Politiet søker nå etter en bil - en sølvfarget eldre stasjonsvogn, melder Trøndelag politidistrikt på Twitter ca. klokken 11.45.

Karl Lima, manager for Team Hitech - laget som Cecilie Gotaas Johnsen sykler for - sier til Adresseavisen at det er Gotaas Johnsen som er rammet, og at hun muligens har pådratt seg et nytt brudd i skulderen.

- Dette var veldig beklagelig. Jeg har fått en melding om at hun var på vei hjem fra trening, og at en sint bilist kastet seg foran henne og bråbremset - slik at hun veltet, sier Lima.

- Gjort med vilje

Syklisten ble hentet av ambulanse, og det var et vitne som varslet politiet om ulykken, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

- Mener dere at bilføreren stakk av?

- Om bilføreren har stukket av eller ikke merket påkjørselen, er uvisst. Vi savner uansett bil og fører, sier Handegard i 12.50-tiden.

Om det var en bevisst handling eller en ulykke er det også for tidlig å si noe om, mener Handegard.

John-Ivar Langtinn var øyenvitne til hendelsen. Han er bestemt på at det ikke var en ulykke.

- Dette var gjort med vilje. Bilen giret ned og stakk av etterpå. Det er galskap, sier Langtinn.

Han beskriver det som skjedde:

- Syklisten kom bortover Osloveien mot Sentrum da en Opel Astra stasjonsvogn - ført av en mann i 50-60-årene - kom kjørende alt for fort, sier Langtinn.

- Måtte hive seg i bakken

Han forteller at bilen ikke kjørte forbi syklisten på venstre side, men la seg på innsiden av henne - på høyre side.

- Han bråbremset, og syklisten måtte hive seg i bakken for ikke å havne i en alvorlig ulykke. Hun var i store smerter. Vi hørte hylinga, sier Langtinn, som ringte politiet.

Han kjente igjen Gotaas Johnsen.

- Jeg håper politiet finner denne mannen og tar fra ham førerkortet. Husk at dette er OL-håpet til Norge, sier Langtinn.

Den sølvfargede bilen som politiet leter etter, er av merket Opel Astra. Føreren er «godt voksen», opplyser operasjonslederen.

- Vi ønsker tips om dette kjøretøyet, sier Handegard.

Cecilie Gotaas Johnsen (40) ble i formiddag skadd etter at en bil skal ha bråstoppet foran henne med vilje. Foto: Frank Skaufel
- Dette var gjort med vilje. Bilen girte ned og stakk av etterpå. Det er galskap, sier John-Ivar Langtinn som var øyenvitne til hendelsen hvor syklisten Cecilie Gotaas Johnsen ble skadd tirsdag formiddag.
Politiet gjør undersøkelser i Osloveien. Foto: Håvard Haugseth Jensen