For snart 20 år siden satt Wiseth i telefonpanelet under en TV-aksjon for Plan International Norge. Nå er en han klar som nytt styremedlem i organisasjonen.

Da han satt i telefonpanelet ble han selv fadder for ei jente fra den Dominikanske republikk. Siden den gang har han vært fadder for ytterlige to barn. Alle via Plan International Norge.

- Ofte føler man en form for avmakt når man ser nød og elendighet. Man tenker at problemene er uendelig store og blir nesten handlingslammet, sier Wiseth.

Vil utnytte nettverk

Wiseth viser til at små bidrag fra enkeltpersoner til sammen kan utgjøre en stor forskjell. Nå ser han frem til å bidra i Plan-styret.

- Det var morsomt å bli spurt. Jeg vil være med hvis de har bruk for meg, og det ser jeg at de har.

Wiseth har hatt en rekke ulike lederstillinger og verv i næringslivet i Trondheim. Han har også vært ordfører i byen for Høyre fra 1990 til 1998.

- Vi har snakket litt om nettverk og relasjonsbygging. Jeg vil prøve å utnytte det nettverket jeg har, og knytte det opp mot Plan. I tillegg ønsker jeg å være en god ambassadør når jeg reiser rundt omkring.

- Hvorfor Plan i stedet for en annen organisasjon?

- Det er dem jeg har hatt et tettest og mest langvarig forhold til. Men det er ikke helt tilfeldig. Jeg har i mange år hatt sansen for måten det jobbes på, at det blir veldig stor effekt av pengene man gir.

- Ja, mange lurer kanskje på om pengene man gir kommer frem.

- Det finnes en del tilak hvor man kan undres over at mye forsvinner i administrasjonen. Men som fadder har man god kontakt med én person som man finansierer. Man følger vedkommende gjennom flere år, og man kan brevveksle.

- Profesjonelle

Plans styre består blant annet av Knut Arild Hareide, Hilde Hummelvoll og Bjarne Håkon Hanssen. Wiseth kjenner flere av dem fra før og tror det blir et godt samarbeid.

- De er veldig hyggelige og profesjonelle folk.

I en pressemelding sier styreleder Jan Erik Korssjøen følgende om Wiseth:

«Marvin Wiseth har en interessant bakgrunn både fra politikken og som forretningsmann. Han har et stort kontaktnett og en glødende interesse for saken.»