Vitnet som ringte politiet tok bilde av tyven i det han forsøkte å stikke av. Foto: Leser

- Jeg hadde sett en etterlysning om stjålne felger fra en bil på Facebook, og mente det kunne dreie seg om en bil som sto i garasjen under de nye leilighetene på Munkvoll gård, sier beboeren som ønsker å være anonym.

Klokken var 01 natt til lørdag, og da han kjørte ned i garasjen for å sjekke registreringsnummeret, så han at noen forsøkte å gjemme en bil med tilhenger innerst i parkeringsanlegget.

Full gass mot porten

- Han prøvde å stikke, så jeg fulgte etter for å se hvilken retning han kjørte i. Da han nærmet seg utgangen måtte han ut av bilen. Han forsøkte å skjule ansiktet sitt mens han prøvde å åpne porten. Etter hvert ga han full gass og kjørte rett gjennom porten med både bil og henger.

Mens tyven forsøkte å åpne porten, hadde vitnet ringt politiet. Da var klokken 01.04. Et par minutter senere kjørte en politibil i full fart forbi adressen.

- Sist jeg så den, hadde bilen med tilhengeren full gass forbi 7-Eleven Munkvoll.

Hengeren hoppet over humpene

Klokken 01.22 mottok Adresseavisen tips om at en bil med tilhenger kjørte oppover Selsbakkvegen med politi med blålys like etter. Ifølge tipseren gikk det så fort at tilhengeren hoppet over fartshumpene.

Klokken 01.47, neste tre kvarter etter at de ble varslet, la operasjonssentralen i Sør-Trøndelag ut en melding om tyveriet og biljakten på Twitter. Da hadde de stanset en bil i Nordre Hallsetveg etter det de beskriver som en «kort forfølgelse».

- En mann i 30-årene som er godt kjent for vinningsforbrytelser er pågrepet. Han hadde vært gjennom to garasjeporter før han tok en runde på Byåsen med politiet på hjul, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.

Gods lå strødd langs veien

Biljakten foregikk blant annet ned Forsøkslia, opp Selsbakkvegen, forbi Byåsen videregående skole og bort Nordre Hallsetveg hvor den ble stanset klokken 01.20.

- Det ble funnet bildekk i tilhengeren. Vi har ikke full oversikt over hva som er stjålet. Det lå mye gods strødd etter veien da patruljene oppsummerte hva som hadde skjedd, sier Kimo.

Les mer: Mann pågrepet etter biljakt gjennom Trondheim sentrum

Politiet har kontroll på bilen som felgene var stjålet fra, og har tauet og sikret bilen og tilhengeren som tyven brukte.

Mannen sitter lørdag morgen i arresten.

Slik så garasjeporten ut fra innsiden. Foto: Leser