Fagdirektør Runa Heimstad ved St. Olavs Hospital sier de fortsatt leter etter kilden.

St. Olavs Hospital har satt i verk en rekke tiltak for å finne smittekilden etter at et barn døde på grunn av salmonella-bakterien, skriver sykehuset i en pressemelding mandag kveld.

LES BAKGRUNN: Barn døde etter salmonella-utbrudd ved St. Olavs Hospital

Årsaken er ikke funnet

- Dessverre vet vi ennå ikke årsaken til smitten, men vi bruker nå all tilgjengelig ekspertise på å finne ut hva som har skjedd, sier fagdirektør Runa Heimstad ved St. Olavs Hospital. Sykehuset jobber tett sammen med Mattilsynet og smittevernoverlegen i kommunen i denne saken. I tillegg har Avdeling for Mikrobiologi og sykehusets egen smittevernavdeling en sentral rolle i å finne smittekilden.

I pressemeldingen skriver St. Olav at det er et omfattende arbeid å kartlegge og teste for smitte, og det tar tid å få svar. Prøvene de har gjort til nå har så langt ikke avdekket smittekilden.

Tar alle forholdsregler

Foreløpig er det ikke klart om smittekilden finnes på sykehuset eller om den kommer utenfra.

- Vi ser svært alvorlig på saken, og fortsetter med systematisk testing i tråd med interne prosedyrer. Situasjonen er fortsatt uavklart, og vi tar derfor alle forholdsregler og overvåker pasientene nøye, sier Runa Heimstad.

- Det betyr blant annet prøvetaking og nedvasking i henhold til prosedyrer fra smittevern, opplyste Heimstad i en tidligere uttalelse.

- Det er vasket ned der barnet oppholdt seg, sier Runa Heimstad, som ikke vil opplyse om barnets alder eller omstendighetene omkring innleggelsen.

Skjerper vaskerutiner

Sykehuset har innskjerpet alle hygiene-rutiner siden dødsfallet.

- Blant annet vasker vi hyppigere enn tidligere.

Hemstad sier at pasienter forøvrig ikke merker noe til endringene.

St. Olavs Hospital vil trolig ikke ha ytterligere opplysninger før om et par dager.

Fagdirektør ved St. Olavs Hospital, Runa Heimstad, sier de foreløpig ikke vet om smittekilden finnes i sykehuset eller om det kommer utenfra.