Daglig går Trondheim Parkerings trafikkbetjenter mange runder på Øya i Trondheim. De banker på bobildører og ber beboerne om å flytte feriehuset sitt.

- Disse parkeringsplassene i Klostergata er soneparkering som er reservert fastboende i området, sier Steinar Myhr, drift- og kontrollsjef i Trondheim Parkering. Derfor gjør trafikkbetjentene det de kan for å fjerne bobilene fra gata.

Parkerer ulovlig

Trafikkbetjent Bjørn Tore Røsdal i Trondheim parkering forteller at det var rundt 20 bobiler som hadde parkert ulovlig her da han kom mandag ettermiddag.

- Jeg har gått fra dør til dør og bedt bobileiere om å finne en annen parkeringsplass. Og jeg venter i det lengste før jeg skriver ut forelegg.

Er ikke bobileieren i nærheten og kan flytte kjøretøyet, vil det koste henne eller han 300 kroner.

Gjentas år etter år

Flere beboere på Øya har ringt Adresseavisen om feilparkeringene i gata si. Bobilene tar plass og gjør det trangt for biler å passere hverandre i veien.

- Bobilcampen på Øya er stappfull, og de har ingen andre steder å gjøre av seg. Så da parkerer de ulovlig langs gatene, sier en beboer.

Det samme problemet er tilbakevendende hvert eneste år.

- Mitt inntrykk er at det er verre enn noen gang, sier en annen. Han foreslår at kommunen burde gjøre det de kan for å åpne for parkering ved Trondheim Spektrum, som står nokså tom i sommerferietida.

- Det må da kunne gå an å tilrettelegge litt bedre akkurat nå i den verste tida.

Har ikke flere plasser å åpne

Trondheim kommune har over mange år strevd med for få parkeringsplasser for bobiler.

- Det er rett og slett for få av dem på Øya, sier Steinar Myhr i Trondheim Parkering.

- Vi har i dag 10 gratisplasser ved Øya Stadion. I tillegg til dem, er det 30 avgiftsplasser. I det siste har alle vært fulle.

Myhr forteller at det var en tidligere utredning for kommunen som førte til plassene på Øya i utgangspunktet. I dag er det slik at du kan stå der i 24 timer og det er ingen andre fasiliteter enn søppeltømming tilknyttet plassen.

- Vi ser behovet for mer parkering og har dyttet på for å få fart i å utvikle nettopp det. Vi undersøker bobileiernes etterspørsel etter fasiliteter, hvor de ønsker å stå og hvor vi kan legge slike plasser.

Myhr har en ambisjon om at planene kan realiseres til neste sommer.

Bedre plass når Bruce kommer

Nærheten til byen er avgjørende når det gjelder Øyas popularitet som parkeringssted for bobilturistene. Når det gjelder parkeringsplassen til Trondheim Spektrum er ikke denne til disposisjon for Trondheim kommune. Likevel håper Trondheim Parkering å få prøve det ut allerede i sommer.

- Vi er i dialog med Spektrum om å få benytte parkeringsplassen i forbindelse med Bruce Springsteen-konserten senere i sommer. Vi regner med at det kommer folk i bobil som trenger et sted å stå for natta, sier Myhr.

I forbindelse med konserten skal det gå shuttlebusser mellom Leuthenhaven og konsertarenaen på Granåsen.

Flytt: Bjørn Tore Røsdal i Trondheim parkering har gått dør til dør og bedt bobileiere om å finne en annen parkeringsplass enn i Klostergata. Han minner om at det er lov å stå i langsgående gater, som Bispegata, Fjordgata og Kjøpmannsgata. Foto: Finn Walther
Heldige: Familien Krüger fra Tyskland fikk plass på parkeringsplassen på Øya. -Vi lette lenge, til slutt sjekket vi internett og fant denne plassen. Vi ønsket å bo nære sentrum og Bakklandet, sier Annette og Stefan Krüger, som har med barna Paul og Theo. Foto: Finn Walther