Flere politienheter, en luftambulanse og helsepersonell deltar i aksjonen. Foto: Dan Ågren

Over fire timer etter at politiet meldte om at utrykningskjøretøyer var på vei til Fosen klokka 13.15, melder politiet på Twitter klokka 17.35 at aksjonen er avsluttet.

Mannen i 40-årene skal ha truet naboer ved hytta si i Åfjord på Fosen. Flere væpnede politienheter har rykket ut. Politiets mål var da å få lokalisert mannen og få kontakt med ham, ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt, Sør-Trøndelag.

Naboer varslet om trusler

Politiet aksjonerte etter at en nabo ringte og ba om hjelp etter at mannen hadde oppført seg truende. Det skal ifølge politiet være observert våpen.

På Twitter skriver politiet at opplysninger om at mannen hadde kniv og hagle tilgjengelig gjorde at politiet bevæpnet seg. Pågripelsen gikk rolig for seg.  Bakgrunnen for aksjonen var at familie og naboer hadde opplevd situasjonen som truende.

Det førte til en væpnet poitiutrykning med flere politibiler fra Trondheim, samt ambulanse og luftambulanse.

Hytte for seg selv

Hytta ligger for seg selv, følge operasjonslederen. Og slik politiet vurderer det, var ingen naboer i fare.

- Vi mener vi har god kontroll på situasjonen, sa operasjonsleder Kimo mens aksjonen pågikk.

- Tidligere var det snakk om at mannen hadde truet helsepersonell. Det stemmer ikke, sier operasjonslederen. Det var naboer som ble truet. Mannen skal ha skytevåpen og har registrert to tohåndsvåpen  på seg.

Pansret politibil

Adresseavisens fotograf på stedet kan fortelle at en pansret politibil og en ambulanse dro til stedet fra politiets samlingspunkt cirka klokken 15.15.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan vi jobber med dette på nåværende tidspunkt, av hensyn til alle involvertes sikkerhet, sa operasjonsleder Ebbe Kimo til Adresseavisen klokken 15.35.

Flere politienheter, luftambulanse og ambulansepersonell var samlet før væpnet aksjon ble satt i gang torsdag ettermiddag. Klokken 16.25 pågår fortsatt aksjonen, som ble utløst da en mann truet naboer fra hytta si i Åfjord på Fosen. Foto: Dan Ågren
Politipatruljer på vei på ferja fra Trondheim til Fosen. Foto: Petter Hunstad Kristiansen
Flere politienheter samles nå for å dra til stedet. Foto: Dan Ågren