- Albumet veier rundt én kilo og er veldig gammelt, beskriver Ingebrigtsen.

Fotoalbumet ble funnet i Thomas Angells stuer i Trondheim, som tidligere var et hjem for «eldre og fattige, men aktverdige kvinner utenfor borgerstanden», heter det i Trondheim byleksikon.

Stuene kom i drift i 1770, og var tilknyttet Fattighuset. Bygningen ble solgt til Nidaros bispedømmeråd 1976 og er nå i privat eie.

Se også Adresseavisens bilder fra oppussingen av Thomas Angells stuer i 2006.

Funnet på 70-tallet

Ingebrigtsen forteller at albumet ble funnet da bygningen ble ryddet på 1970-tallet. Siden er det blitt liggende til lagring frem til i dag. Nå skal Ingebrigtsen flytte, men hun mener albumet bør forbli i Trøndelag. Derfor søker hun etter noen som kan ha kjennskap til eieren eller personene på bildene.

- Eieren må ha bodd i Thomas Angells stuer, og jeg tror det stammer fra rundt 1900, sier Ingebrigtsen.

Alle bildene er tatt hos fotograf, og det er kun to navn på en liten lapp i albumet. Det er en bursdagshilsen til «lille Regine Olsen» fra «Karen Ausen».

Vet du hvem som kan ha eid albumet, eller kjenner du igjen noen på bildene? Ta kontakt med vår journalist på: linda.haugen@adresseavisen.no.

To fotografer

Ingebrigtsen har delt et utvalg av bildene med Adresseavisen. Bildene er stemplet av fotografene «Schrøder Trondhjem» og «Skjevlo».

Ifølge Schrøders nettsider ble virksomheten opprettet i 1907 av den gang 27 år gamle Alf Schrøder. Ifølge Nasjonalbibliotekets register over norske fotografer, hadde Olav P. Skjevlo virkested i Trondheim fra 1883 til 1912. På adressen på ett av bildene, Kongensgade 11, skal fotografen ha holdt til fra 1831.

Fotoalbumet veier cirka én kilo, opplyser Ingrid Elisabeth Ingebrigtsen. Foto: Privat