- Fabrikken vil kunne starte sin produksjon som normalt, sier Odd Atle Tveit i Trondheim bydrift til Adresseavisen lørdag formiddag.

Onsdag morgen stoppa fabrikken all produksjon av kjøttvarer på Ranheim, på grunn av fare for urenset vann inn til fabrikken.

- Så lenge vi ikke har en vannkvalitet som er godkjent, så kan vi ikke produsere varer, sa Odd Arne Dalsegg, konsernsjef i Grilstad fabrikker til Adresseavisen fredag kveld.

Lørdag formiddag uttrykker Dalsegg lettelse:

- Nå kan vi senke skuldrene. Det er positivt for bedriften at vi nå kan starte opp igjen. Man blir jo bekymret i en slik situasjon, sier Dalsegg.

Null dårlige bakterier

Kommunen tegna tirsdag en sone på et kart, der alt vann innenfor sonen må kokes før det drikkes eller brukes i mat. På kartet lå Grilstad fabrikker i den røde sonen.

- Alle prøver rundt Grilstad viser null koliforme bakterier. Det har det gjort helt fra hendelsen startet, opplyser Tveit. Koliforme bakterier er bakterier som stammer fra tarmen.

- Hvorfor har fabrikken likevel måttet stanse produksjonen?

- Grilstad havna akkurat i grenseområdet. Da er spørsmålet er de innenfor eller utenfor? For å være på den sikre sida, sier vi at de er innenfor til vi har fått dokumentasjon på at ikke er noen koliforme bakterier rundt fabrikken, sier Tveit.

- Det er tross alt ei næringsmiddelbedrift. Da er det ekstra viktig med rent drikkevann, sier Tveit.

LES OGSÅ: Vannet må fortsatt kokes

Kan dokumentere rent vann

Ved fabrikken har flere ansatte tatt fri uten lønn de siste dagene. Dersom produksjonen ikke kunne starte igjen mandag, kunne det bli nødvendig med permitteringer, opplyste konsernsjefen i Grilstad AS fredag.

- Kan dere nå garantere at det ikke kommer inn urensa vann til fabrikken?

- Ja, sier Tveit.

- Vi har nå dokumentasjon på at vannet til fabrikken er rent. Etter at vi har stengt av deler av vannledningsnettet kommer vannet til fabrikken ikke via området der vi har fått inn urenset vann, sier han.

Normal drift fra mandag

Konsernsjefen i Grilstad AS sier fabrikken skal være i normal drift igjen på mandag.

- Det eneste jeg venter på nå er en formell, skriftlig bekreftelse på at vannintaket er godkjent. Jeg har fått det muntlig, så regner med det skal gå i orden, sier Dalsegg.

- Kommer dette til å få noe etterspill mellom fabrikken og kommunen?

- Det er klart vi må sette oss ned sammen og se på hvordan vi skal gjøre dette, for å sikre alternative vannkilder dersom dette skal skje igjen, sier Dalsegg.

Han vil ikke kommentere om fabrikken vil kreve erstatning fra Trondheim kommune.

- Det får vi finne ut av når folk kommer tilbake fra ferie, sier han.