Thuve har lett etter Bowie i mer enn åtte måneder, og leter fortsatt. Han har ikke gitt opp håpet om å finne hunden sin, men organiserer ikke lenger store leteaksjoner. Nå handler det om å rykke ut når folk melder fra at de har sett ham. De mange observasjonene han får melding om, og det at ingen har funnet hunden død, gjør at han fortsatt har tro på at Bowie kan være i live.

Kan overleve på matrester

- Jeg tror fortsatt Bowie flyr rundt i marka et sted. Observasjonene som er gjort i vår og i sommer har vært ved friluftsbarnehagene som ligger nær Bymarka. Mye kan tyde på at han overlever ved å spise matrester fra måltidene som barnehagene har utendørs, sier Thuve som nå vurderer å gå til anskaffelse av en ny hund, en ny engelsk setter. Han vil fortsatt lete etter Bowie og tenker at om han skulle komme til rette vil det bli to hunder i heimen.

Ønsker seg ny hund

- Jeg aner jo ikke hva slags hund jeg eventuelt vil få tilbake dersom Bowie blir funnet. Han er mest sannsynlig en villhund nå. Jeg ønsker meg en ny hund og vil gjerne ha en tricolor også denne gang, sier Thuve som fortsatt oppfordrer folk til å se etter Bowie og ringe umiddelbart dersom de får øye på setteren som har vært på rømmen siden lenge før jul.

- Det er så viktig å ta kontakt med en gang, ikke vente til dagen etter. To dager gamle observasjoner er verdiløse med tanke på å dra ut å lete, han har trolig rukket å bevege seg langt fra observasjonsstedet i løpet av bare noen få timer, sier Thuve.

Thuve ber folk om å ringe straks dersom de tror de ser Bowie : 950 22 802 .

Bowie har vært savnet siden 8.desember i fjor. or. Eieren Jan Petter Thuve får fortsatt meldinger fra folk som mener de har observert hunden i og ved Bymarka. Foto: privat, Adresseavisen
Jan Petter Thuve med et maleri av hunden Bowie som forsvant i desember i fjor. Thuve har planer om å skaffe seg en ny hund, men leter fortsatt etter Bowie. Foto: Kim Nygård, Adresseavisen